Fransa'dan Şenol Güneş ve Fikret Orman'a 'Lyon' reddi! Orman'dan açıklama

Güncelleme Tarihi:

Fransadan Şenol Güneş ve Fikret Ormana Lyon reddi Ormandan açıklama
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2017 13:47

Fransa Futbol Federasyonu, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve teknik direktör Şenol Güneş'in bu akşam oynanacak Metz - Lyon maçını izlemesine izin vermedi. Fikret Orman konuyla ilgili açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Önümüzdeki hafta Lyon ile UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek final oynayacak Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş, Lyon'un maçını yerinde takip etmek için bugün başkan Fikret Orman ile birlikte Fransa'ya gitmek istedi. Ancak Fransa Futbol Federasyonu'na maçı izlemek için resmi talepte bulunan Beşiktaş Kulübü, ilginç bir şekilde ret cevabı aldı.

Fransa Futbol Federasyonu, Metz - Lyon maçının ceza sebebiyle seyircisiz oynanacağını ve bu sebepten dolayı dışarıdan hiç kimsenin stada giremeyeceğini gerekçe göstererek, Beşiktaş'a ret cevabı verdi. Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve Şenol Güneş de bunun üzerine bu akşam Fransa'ya gitmekten vazgeçmek zorunda kaldı.

Bu arada kulüpten alınan bilgiye göre, Lyon'un Beşiktaş'ın 3 maçını takip ettiği ve hem federasyon, hem de kulüp tarafından hiçbir zorluk çıkarılmadığı halde Fransa Futbol Federasyonu'nun böyle bir gerekçe öne sürmesi manidar karşılandı.

Haberin Devamı

FRANSA FEDERASYONU'NDAN AÇIKLAMA
Fransa Federasyon Başkanı konuyla ilgili olarak kendisine bilgi aktaran Türkiye Fuytbol Federasyonu yetkililerine "Konu tamamen Lyon kulübünü ilgilendiyor. Bu onların aldığı bir karar, bizim de bu konuda yapabileceğimiz bir şey yok. Kaşrılıklı tüm yazışmalar yapılmış. Bundan sonrası artık Beşiktaş'a kalıyor" dedi.

Şimdi gözler Beşiktaş Kulübü'ne çevrildi. Tıpkı uluslararası ilişkilerdeki karşılıklılık esası gibi Beşiktaş'ın da Siyah-beyazlıları izlemeye gelecek olan Lyon scout ekibini stada almama hakkı doğdu.

FİKRET ORMAN'DAN AÇIKLAMA
Fransa’da bu akşam oynanacak olan Metz - Lyon maçını izlemek isteyen Fikret Orman ve Şenol Güneş'e Fransa Futbol Federasyonu'ndan izin çıkmadı. Orman, Metz yönetiminin olumsuz tavrının çok ayıp olduğunu ifade etti. Orman, “Bundan sonra girişimde bulunmanın manası yok” dedi. 

"ÇOK AYIP"
Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi Çeyrek Final’deki rakibi Lyon’un Metz deplasmanında boy göstereceği karşılaşmayı izlemek isteyen Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve Teknik Direktör Şenol Güneş'e olumsuz yanıt verildi. Orman, kendilerine verilen ret cevabının çok ayıp olduğunu ifade etti. Fransa Futbol Federasyonu tarafından mücadelenin seyircisiz oynanmasına karar verilmesi nedeniyle Metz yönetiminin bu şekilde bir karar aldığını ifade ettiğini söyleyen Orman, “Seyircisiz maçlarda protokol tribününde takım yöneticileri akredite olarak girebiliyorlar. Basın mensuplarıyla birlikte bu kişiler karşılaşmayı takip edebilirler. Metz, federasyonun talimatını uyguluyoruz açıklamasını yaptı” diye konuştu.

Haberin Devamı

“SERVET YARDIMCI’NIN SEÇİLMESİNİN NE KADAR DOĞRU OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ”
Yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Fikret Orman, yapılanın çok ayıp olduğunu söyleyerek, “Metz yönetimi, bizim yapabileceğimiz bir şey yok dedi, federasyona başvurun dedi. Yapılan çok ayıp bir şey. Bizim maçlarımızı izleme isteği oluyor, biz de ağırlıyoruz. Takımların bundan etkileneceği bir durum yok ki. Televizyon yayını var zaten. UEFA yönetimine sayın Servet Yardımcı'nın seçilmesinin ne kadar doğru olduğunu görüyoruz. Metz-Lyon maçı oynanacak ve bu saatten sonra ne olursa olsun. Dinamo Kiev'le maç yaptık, geldi bir İskoç hakem bizi doğradı biçti, üst tura çıkmamıza engel oldu. Biz de yazımızı yazdık. UEFA karar verip bizi Şampiyonlar Ligi'ne mi gönderecek. Burada da Metz-Lyon maçı oynanacak bitecek, bundan sonrasında girişimde bulunmanın manası yok” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!