Filenin Sultanları, olimpiyat kapısını açtı

Güncelleme Tarihi:

Filenin Sultanları, olimpiyat kapısını açtı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2023 00:19

A Milli Kadın Voleybol Takımımız FIVB Milletler Ligi play-off’larında tarih yazıyor. Daniele Santarelli yönetimindeki kırmızı beyazlılar keyif alarak oynuyor ve kazanıyor... Vargas’ın katılımıyla iyice güçlenen Sultanlar, Milletler Ligi’nde finale çıkmayı başarırken, dünya sıralamasında ikinci sıraya yükselmeyi garantiledi. Ay yıldızlılar 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda katılma yolunda büyük avantaj elde etti.

Haberin Devamı

Ülke sporunun lokomotifi haline gelen kadın voleybolu gerek kulüp takımlarının gerekse milli takımımızın başarılarıyla gururumuz olmaya devam ediyor. Bu sezon Milletler Ligi’nde adeta fırtına gibi esen ay yıldızle ekibimiz normal sezonu 3. sırada bitirdikten sonra play-off’ta önce Avrupa’nın voleybol devi İtalya’yı 3-0, ardından son olimpiyat şampiyonu ABD’yi, üstelik kendi evinde 3-1 mağlup ederek Türkiye’yi ayağa kaldırdı.

ERİK DALI EŞLİĞİNDE ANTRENMAN

Dünya devlerini deviren millilerimizde en çok dikkat çeken, müthiş bir ekip ruhu ve arkadaşlık ortamı... Sultanlar antrenmanlarda, maça giderken ‘Erik Dalı’ türküsü, Tarkan’ın ‘Bir Oluruz Yoluna’, Hande Yener’in ‘Çatla’ adlı parçalarıyla eğleniyor, keyif alarak oynuyor ve kazanıyor... Ay yıldızlılarda bir de Melissa Vargas faktörü var elbette. Fenerbahçe’nin Küba asıllı oyuncusu Türk Milli Takımı formasıyla Millerler Ligi’nde adeta şov yaptı ve büyük katkı verdi.

Haberin Devamı

VARGAS GELDİ REKABET ARTTI

Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Vargas‘ın milli takıma katılmasının pozitif etkisini Hürriyet’e şu sözlerle açıkladı: “Vargas çok yararlı ve verimli oldu. Bizim kızımız gibi oynuyor ve öyle davranıyor. Her oyuncudan böyle geri dönüş almak zor. Takıma çok iyi adapte oldu, takım içi rekabet de arttı. İtalya ve ABD maçına bakın Ebrar’ın bile manşetleri topladığını görürsünüz. Bu uyum bu enerji sürdükçe başarı da gelecektir.”

OLiMPiYAT KOTASI iÇiN JAPONYA’YA UÇACAĞIZ

Filenin Sultanları, dünya sıralamasında ikinci sıraya yükselirken olimpiyat kotası için büyük avantaj yakaladı. Milletler Ligi’den sonra 15 Ağustos-3 Eylül tarihlerinde Almanya’nın Düsseldorf şehrinde Avrupa Şampiyonası maçlarını oynayacak olan kızlarımız, daha sonra 16-24 Eylül arası olimpiyat kotası almak için Japonya’da sahaya çıkacak. Milliler burada Japonya, Brezilya, Belçika, Bulgaristan, Porto Riko, Arjantin ve Peru ile oynayacak.

DERECE OLMAZSA BiLE SORUN YOK

Sekiz takımlı üç ayrı gruptan ilk ikiye giren 6 takım olimpiyatlara direkt katılacak. Diğer 6 takım ise dünya sıralamasına göre seçilecek. Ay yıldızlı ekibimiz ikinci sırada olduğundan, Japonya’daki turnuvada ilk ikiye giremese bile kuvvetle ihtimal 2024 Paris vizesi alacak.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!