Filenin Sultanları, Avrupa Şampiyonası'nda finalde! Tarihimizde üçüncü kez finaldeyiz

Güncelleme Tarihi:

Filenin Sultanları, Avrupa Şampiyonasında finalde Tarihimizde üçüncü kez finaldeyiz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2023 17:45

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası Yarı Finali'nde son şampiyon İtalya'yı son sette geçerek adını finale yazdırdı.

Haberin Devamı

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası Yarı Finali'nde İtalya'yı 3-2 mağlup ederek adını finale yazdırdı. Filenin Sultanları, Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Paleis 12 Salonu'nda oynanan karşılaşmayı karar setinde kazandı.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de oynanan mücadeleye Egonu’nun etkili performansıyla başlayan İtalya, ilk seti 25-18 kazandı. Ay-yıldızlılar ise Ebrar Karakurt’un devreye girdiği ikinci seti 25-23 önde bitirerek durumu 1-1’e getirdi. Üçüncü sette serviste ve blokta etkili olan İtalya, 25-15 ile 2-1 öne geçti. Dördüncü seti A Milli Kadın Voleybol Takımı, Ebrar Karakurt ve Melissa Vargas’ın sayılarıyla 25-22 kazanarak maça tutundu. Final setinde ise üstün bir oyun ortaya koyan Filenin Sultanları, seti 16-5 kazandı ve skoru 3-2’ye getirerek finale yükseldi.

Haberin Devamı

Ay-yıldızlılar, finalde Sırbistan-Hollanda maçının kazananıyla karşılaşacak. Final mücadelesi 3 Eylül Pazar günü oynanacak.

FİLENİN SULTANLARI, 14 MAÇTIR KAZANIYOR

Millletler Ligi’ndeki son 6 maçını kazanan ve Avrupa Şampiyonası’nda da 8’de 8 ile finale çıkan Filenin Sultanları, son 14 resmi maçın tamamını kazanmayı başardı.

A MİLLİ KADIN VOLEYBOL TAKIMI, ÜÇÜNCÜ KEZ FİNALDE

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Avrupa Şampiyonası’nda üçüncü kez finale yükseldi. Daha önce 2003 ve 2019 yıllarında finale çıkan Ay-yıldızlılar, iki maçı da kaybederek gümüş madalyanın sahibi olmuştu.

NAMAĞLUP YARI FİNAL

Sultanlar, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası'nda grubunu namağlup lider tamamladı.

Filenin Sultanları, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası son 16 turu maçında Belçika'yı 3-1 yenerek çeyrek finale yükseldi.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, çeyrek finalde ise Polonya'yı 3-0 yenerek yarı finalde İtalya'nın rakibi oldu.

4 ÜLKE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Şampiyonada 24 takımın mücadele ettiği grup maçlarına Belçika (A Grubu), Almanya (C Grubu), İtalya (B Grubu) ve Estonya (D Grubu) ev sahipliği yaptı.

A Grubu'ndan Sırbistan, Polonya, Ukrayna ve Belçika, B Grubu'ndan İtalya, Bulgaristan, Romanya ve İsviçre, C Grubu'ndan Türkiye, Almanya, İsveç ve Çekya, D Grubu'ndan ise Hollanda, Fransa, Slovakya ve İspanya, son 16 turuna kaldı.

Haberin Devamı

ÇEYREK FİNALLER FLORANSA VE BRÜKSEL'DE OYNANDI

Organizasyonda son 16 turu maçları ile çeyrek final karşılaşmaları, İtalya'nın Floransa şehri ve Belçika'nın başkenti Brüksel'de oynandı.

FİNAL BRÜKSEL'DE

Brüksel, 1 Eylül Cuma günü oynanacak yarı final ve 3 Eylül Pazar günü yapılacak 3'üncülük ile final karşılaşmalarında da ev sahibi olacak.

BAKMADAN GEÇME!