Fenerbahçe, Avrupa şampiyonu oldu! Euroleague Women'da üst üste ikinci zafer

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe, Avrupa şampiyonu oldu Euroleague Womenda üst üste ikinci zafer
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2024 13:49

Temsilcimiz Fenerbahçe Alagöz Holding, FiBA Kadınlar Euroleague finalinde Fransız ekibi Villeneuve d’Asvq LM takımını 106-73 mağlup ederek üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonu oldu.

Haberin Devamı

Mersin’de düzenlenen Kadınlar EuroLeague Final Four'da sahne alan son Avrupa şampiyonu Fenerbahçe Alagöz Holding, Fransa temsilcisi Villeneuve d'Ascq LM takımını 106-73 mağlup ederek bir kez daha mutlu sona ulaştı.

Son 10 yıldan 6 kez Euroleague'de final oynayan Fenerbahçe Alagöz Holding, üst üste çıktığı üçüncü finalinde ikinci Avrupa şampiyonluğunu elde etti.

FENERBAHÇE KUPASINI ALDI

FIBA Kadınlar Euroleague Final Four (Dörtlü Final) finalinde Fransız ekibi Villeneuve d'Asvq LM'yi 106-73 mağlup ederek üst üste ikinci kez şampiyon olan Fenerbahçe kupasını aldı. Karşılaşmanın bitiş düdüğüyle beraber sarı-lacivertli teknik heyet, basketbolcular ve salonu dolduran taraftarlar sevinç yaşadı.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in de katılımıyla Servet Tazegül Spor Salonu'nda düzenlenen törende sarı-lacivertiler kupayı kaldırdı. Kupayı alan sarı-lacivertli basketbolcular, sevinçlerini salonu dolduran taraftarlarla paylaştı. Çok sayıda taraftar basketbolcularla fotoğraf çektirdi, sevinçlerine ortak oldu.

Haberin Devamı

Turnuvadaki iki maçta da forma giyen Fenerbahçeli Kayla McBride de Final Four'un MVP ödülünü kazandı.

Törende, Fransa ekibi Villeneuve d'Ascq LM takımına da ikincilik madalyası takdim edildi.

Fenerbahçe, Avrupa şampiyonu oldu Euroleague Womenda üst üste ikinci zafer

GEÇEN YIL FİNALDE MERSİN'İ YENMİŞTİ

Geçtiğimiz sezon Çekya’da yer alan Kralovka Arena’da Fenerbahçe, ÇBK Mersin’i 99-60’lık skorla yenerek şampiyonluğa uzanan taraf olmuştu. Sarı-lacivertliler, 2022 yılında ise ev sahipliği yaptığı Euroleague Final-Four’da finale çıkarken Macar rakibi Sopron’a kaybetmişti.

DÖRTLÜ FİNAL'E NASIL GELDİ

EuroLeague Women’da normal sezonu grubunda lider tamamlayan Fenerbahçe Alagöz Holding, çeyrek finalde eşleştiği Perfumerias Avenida’yı 2-0 ile geçerek Final Four’a katılmaya hak kazanmıştı.

Dörtlü Final yarı maçında bir diğer temsilcimiz Çukurova Basketbol ile karşılaşan sarı lacivertliler, sahadan 89-80'lik skorla galip ayrılmıştı.

Haberin Devamı

ÜST ÜSTE 4. FINAL FOUR

Euroleague’de sezonun geride kalan kısmında oynadığı 16 karşılaşmanın 14 tanesinden galibiyet ile ayrılan sarı-lacivertli ekip üst üste 4’üncü, toplamda ise 10’uncu kez Final Four’da yer aldı.

Fenerbahçe, Avrupa şampiyonu oldu Euroleague Womenda üst üste ikinci zafer

ViLLENEUVE KUPANIN SÜRPRiZ EKiBi

Villeneuve d’Ascq ise B Grubu’nu, 8 galibiyet, 6 mağlubiyetle USK Prag, ÇBK Mersin ve Perfumerias Avenida’nın ardından 4. tamamlayarak üst tura çıktı. Çeyrek final serisinde Macar HUN-Therm’i 2-1’le eleyen Fransız ekibi, yarı finalde USK Prag’ı 84-78 yendi.

Mücadelenin en skorer ismi attığı 33 sayıyla Fenerbahçe’den Collier oldu. Sarı-lacivertliler, üst üste iki kez Euroleague’de şampiyon olarak bunu başaran ilk Türk takımı oldu.

Haberin Devamı

BAKAN BAK’TAN FENERBAHÇE’YE TEBRİK MESAJI

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, FIBA Kadınlar EuroLeague Dörtlü Finali’nde Fransa’nın Villeneuve d’Ascq LM takımını yenerek şampiyon olan Fenerbahçe Alagöz Holding’i yayımladığı mesajla tebrik etti.

Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:"Ülkemizin ev sahipliğinde Mersin Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynanan FIBA Kadınlar EuroLeague Dörtlü Finali’nde Villeneuve d’Ascq LM takımını 106-73 yenerek şampiyon olan Fenerbahçe Alagöz Holding’i kutluyorum. Sahada gösterdikleri muazzam takım ruhu ve kararlılık, onları zirveye taşıdı. Bu başarı, tüm oyuncu, teknik ekip ve yönetimin emeğinin bir sonucudur. Gelecek sezonlarda da aynı başarıyı sürdürmelerini diliyorum. EuroLeague Dörtlü Finali’nde mücadele eden bir diğer temsilcimiz ÇBK Mersin’i de tebrik ediyorum."

BAKMADAN GEÇME!