Eskişehirspor maçı için soruşturma başlatıldı, Göztepe isyan etti

Güncelleme Tarihi:

Eskişehirspor maçı için soruşturma başlatıldı, Göztepe isyan etti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2017 15:17

Eskişehirspor ile Göztepe arasında 4 Haziran tarihinde, TFF 1. Lig play-off final karşılaşmasının yapıldığı Antalya Stadı'ndaki olaylara ilişkin 2,5 ay sonra soruşturma başlatıldı... Haklarında yakalama kararı bulunan 72 kişiden 55'i gözaltına alınırken yaşanan olaylarla ilgili Göztepe taraftarı twitter'dan isyan etti.

Haberin Devamı

4 Haziran tarihindeki Göztepe-Eskişehirspor maçında yaşanan olaylarla ilgili yaklaşık 2,5 ay sonra soruşturma başlatılırken 72 kişi hakkında örgüt üyeliğinden gözaltı kararı verildi. Bu kişilerden 55'i gözaltına alındı...

İl Emniyet Müdürlüğünce oluşturulan özel ekip, başsavcılığın koordinesinde yürüttüğü çalışmalar neticesinde stad güvenlik kamera görüntülerinin büyük kısmını inceledi ve toplanan delillerin ardından, operasyon için harekete geçildi.

Ayrıca, olayda ihmali olduğu belirtilen 227 güvenlik görevlisi için idari soruşturma açıldı.

GÖZTEPE TARAFTARINDAN SOSYAL MEDYADA İSYAN!
Tüm bunlar yaşanırken İzmir ekibinin taraftarları sosyal medyadan isyan etti. Birçok vatandaş #GöztepeTaraftarıFişleniyor etiketi ile twitter'da isyanlarını dile getirdi. Konu hakkında kısa sürede binlerce tweet atılırken, #GöztepeTaraftarıFişleniyor etiketi Türkiye'nin en çok konuştuğu konu olarak gündeme oturdu. 

Haberin Devamı

KULÜPTEN AÇIKLAMA GELDİ

Antalya Emniyet Müdürlüğü  ve Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesi ile yürütülen çalışmalar sonucunda Göztepeli ve Eskişehirli 72 tarafta için özaltı kararı çıkmış,72 şüphelinin 55'i yakalanmıştı. Bu olayların ardından Göztepe kulübünden açıklama geldi.

Göztepe, soruşturmanın 6222 sayılı kanun ile ilgili uygulamaların ötesinde, farklı boyutlarda olma ihtimaline binaen sarı kırmızılı taraftarların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için tüm yetkili mercilerle görüşerek gerekli girişimlerde bulunmaya başlandığını duyurdu.

Sarı-kırmızılıların açıklaması şu şekilde;
"4 Haziran 2017 tarihinde Antalya'da oynanan Göztepe - Eskişehirspor TFF 1. Lig Play-Off finali sonunda Göztepe'miz 14 yıl aranın ardından Süper Lig'e yükselmiştir. İki takım için de tarihi öneme sahip olan bu karşılaşmanın biletleri günler öncesinden tükenmiş ve maçın heyecanı tribünlere yansımış olup karşılaşmanın bazı bölümlerinde oyunun durmasına sebep olan disiplin talimatına aykırı olaylar yaşanmıştır.

Kamuoyunun da yakından takip ettiği üzere bu sabah itibarı ile bir kısım taraftarımız final karşılaşmasında yaşanan olaylar gerekçe gösterilerek gözaltına alınmıştır. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerde söz konusu gözaltı işlemlerinin bizzat Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla yapıldığı ve soruşturmanın Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde gerçekleştirileceği bilgisi edinilmiştir. Eskişehirspor yönetimi ile yapılan görüşmelerde benzer sürecin Eskişehirspor taraftarları için de geçerli olduğu öğrenilmiştir.

Haberin Devamı

Göztepe Spor Kulübü'nün sporda şiddetin karşısında olduğu tüm kamuoyu tarafından bilinmektedir. Kulübümüz, her fırsatta sporda şiddeti önlemeye yönelik çağrılarda bulunmuş, İzmir emniyet birimleri ile koordineli çalışmalar yaparak taraftarımızın sağduyusu ile son üç sezonda herhangi bir ceza almamıştır.

Hali hazırda devam eden hukuki süreç kulübümüzce yakından takip edilmektedir. Soruşturmanın, 6222 sayılı kanun ile ilgili uygulamaların ötesinde, farklı boyutlarda olma ihtimaline binaen taraftarlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamaması için kulübümüz, tüm yetkili mercilerle görüşerek gerekli girişimlerde bulunmaya başlamıştır.

Spor kamuoyunun bilgisine sunarız.

Haberin Devamı

Göztepe Spor Kulübü

 

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!