Edinson Cavani kimdir? Edinson Cavani hangi takımda oynuyor?

Güncelleme Tarihi:

Edinson Cavani kimdir Edinson Cavani hangi takımda oynuyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2018 15:25

2018 Dünya Kupası'nda Uruguay Milli Takımı formasıyla çıktığı maçlarla dikkatleri üzerine çeken Edinson Cavani'nin kim olduğu ve kariyeri merak konusu oldu. Başarılı futbolcu hakkında merak ettikleri konuları internette araştıran futbolseverler, özellikle Edinson Cavani'nin hangi kulüp takımının formasını giydiğini sorguluyor. Peki, Edinson Cavani kimdir? Edinson Cavani hangi takımda oynuyor?

Haberin Devamı

Rusya'da düzenlenen 2018 Dünya Kupası'nda adından sıklıkla söz ettiren Edinson Cavani, turnuvada gösterdiği performansla büyük beğeni topluyor. Dünya Kupası'nda Uruguay'ın en çok güvendiği isimlerden biri olan Cavani performansıyla göz doldurmaya devam ediyor. İşte, 2018 Dünya Kupası'nın yıldızlarından Edinson Cavani, hakkında merak edilen detaylar...

EDİNSON CAVANİ KİMDİR?

Tam adı Edinson Roberto Cavani Gómez olan yıldız futbolcu, 14 Şubat 1987 tarihinde Uruguay'ın Salto şehrinde dünyaya geldi. Ülkesindeki lakabı "El Matador" olan tecrübeli isim, futbola Danubio kulübünün alt yapısında başladı. İlk profesyonel sözleşmesini de bu kulüple imzalayan Cavani, 2007'de İtalya'nın köklü takımlarından Palermo'ya 5 Milyon Euro karşılığında transfer oldu. 2010 yılında yine bir İtalyan kulübü olan Napoli'ye kiralık olarak giden Cavani, 2010-11 sezonunda 35 maçta 26 gol kaydetti.

Haberin Devamı

1 Temmuz 2011 tarihinde, 12 Milyon Euro karşılığında Napoli ile transfer sözleşmesini imzaladı. Bu takımda yer aldığı üç sezon boyunca çok sayıda maça çıkan başarılı isim 2012-13 sezonunu ligde 29 gol atarak ligin gol kralı olma başarısını da gösterdi. 16 Temmuz 2013 tarihinde, 64.5 Milyon Euro karşılığında Paris Saint-Germain'e transfer olan Cavani, kariyerini halen bu takımda sürdürmektedir.

En popüler Dünya Kupası bahislerini incelemek için buraya tıklayın!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!