Çukurova Basketbol, Kadınlar EuroLeague'de çeyrek finalde!

Güncelleme Tarihi:

Çukurova Basketbol, Kadınlar EuroLeaguede çeyrek finalde
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2024 11:08

Kadınlar Euroleague’de temsilcimiz Çukurova Basketbol, çeyrek finale yükseldi. Çukurova Basketbol grup maçlarının tamamlanmasına 1 hafta kala grup ikincisi olmayı garantiledi.

Haberin Devamı

Kadınlar Euroleague’de Fenerbahçe Alagöz Holding’in ardından bir diğer temsilcimiz Çukurova Basketbol da çeyrek final biletini aldı. Macaristan deplasmanında Gyor takımını 2. yarıdaki etkili performansı ve yıldız ismi Mabrey’in harika oyunuyla 76-71 yenmeyi başaran temsilcimiz, grubunu 2. sırada bitirmeyi de garantiledi.

Gyor karşısında ilk yarıyı 45-40 geride bitirse de savunma sertliğini artıran ve kontrolü ele alan Çukurova Basketbol’da Mabrey 23 sayı, 5 ribaunt, 6 asist, Elizabeth Williams 14 sayı, 11 ribaunt, 3 asist, 2 top çalma, 3 blok, Epoupa 6 sayı, 7 ribaunt, 6 asist, 3 top çalma ve Kiss de 13 sayı, 6 ribaunt, 2 asistle öne çıkan isimler oldu.

Çukurova Basketbol’un yeni yıldız transferi Araujo sakatlığını atlatıp, Macaristan deplasmanında kadroda bulunsa da, bu maçta süre almadı. Bu galibiyetin ardından Çukurova Basketbol, grup maçlarının tamamlanmasına 1 hafta kala grup ikincisi olmayı garantilerken, çeyrek final hedefine de ulaştı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Alagöz Holding de haftalar öncesinde A Grubu’nu zirvede bitirmeyi ve çeyrek final oynamayı garantilemişti.

Kadın Basketbolu’nda son yıllara damga vuran Fenerbahçe ile Çukurova Basketbol takımları, geçtiğimiz sezon Euroleague finalinde de karşı karşıya gelmişti. İki temsilcimiz de bu yıl yine finalin en güçlü adayları olarak gösteriliyor.

BAKMADAN GEÇME!