Çukurova, Alina Iagupova ile 3 yıllık sözleşme imzaladı

Güncelleme Tarihi:

Çukurova, Alina Iagupova ile 3 yıllık sözleşme imzaladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2023 19:25

Geçtiğimiz sezon hem ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi Nilay Doğan sezonunda hem de Euroleague'de final oynamayı başaran Çukurova Mersin Yenişehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı gelecek sezon için de iddiasını korumak adına transfer çalışmalarına başladı.

Haberin Devamı

Çukurova, Fenerbahçe Alagöz Holding'den Alina Iagupova'yı kadrosuna kattı. Geride kalan sezonda beklentilerin uzağında kalsa da hala kadınlar basketbolunun en önemli oyuncularından biri olarak gösterilen Iagupova daha önce Çukurova'da üç sezon forma giymiş ve kaptanlık yapmıştı. Çukurova transferi sosyal medya hesabından paylaşırken, 'CAPTAIN IS BACK!' notunu düştü ve '3 sezon formamızı giyen Alina Iagupova ile 3 yıllık sözleşme imzaladık' ifadesini kullandı.

Ukraynalı 31 yaşındaki basketbolcu Fenerbahçe ve Çukurova'nın dışında Dnipro Dnepropetrovsk, Regina-Basket Bar, Elizabeth-Basket Kirovograd, Astana Tigers, Castors Braine, Okzhetpes Kokshetay ve ESB Villeneuve-d'Ascq takımlarında forma giydi. Iagupova ayrıca 2013 yılı WNBA seçmeleri'nde Los Angeles Sparks tarafından 3. tur 34. sıradan seçildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!