Can Öncü, Supersport kariyerinin ilk zaferine ulaştı

Güncelleme Tarihi:

Can Öncü, Supersport kariyerinin ilk zaferine ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2023 12:36

Endonezya’da düzenlenen Dünya Supersport Şampiyonası’nın ikinci ayağında tüm turları lider geçen Red Bull sporcusu Can Öncü, kariyerinin 65. yarışında ilk galibiyetini elde ederek büyük bir zafere imza attı.

Haberin Devamı

İkinci ayağı Endonezya’da düzenlenen Dünya Supersport Şampiyonası ilk yarışında Red Bull sporcusu Can Öncü, Mandalika’da bitiş sırasını ilk sırada geçti ve kariyerinin 65. yarışında ilk zaferini alarak büyük bir başarıya imza attı.

Ön sırada start alan genç sporcu, baştan sona tüm turları lider tamamlayarak kusursuz bir galibiyet aldı. 2018'de henüz 16 yaşındayken Moto3'de yarış kazanan ve dünya motosiklet tarihinin en genç yarış kazanan ismi olan Can Öncü, o tarihten bu yana galibiyet alamamıştı. 2020'de Kawasaki Puccetti ile Dünya Supersport Şampiyonası’na katıldığından bu yana ilk galibiyetini, Endonezya'da, Federico Caricasulo ve Niki Tuuli'nin üç saniye önünde kazandı.

Galibiyetin ardından konuşan Can Öncü; “Bugün inanılmaz. Her turda çok zorladım. Farkın açıldığını gördüm, bu şekilde devam ettim. İnanılmaz ve çok eğlenceli bir yarış oldu. Yarın da bu şekilde devam etmek istiyorum. Mandalika’ya, piste ve yarış organizatörlerine teşekkür ederim. Toprak beni motive etti, çok iyi bir iş çıkardı. Kenan Sofuoğlu ve Kawasaki’ye de teşekkür ediyorum. Gelişmeye devam etmek istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!