Busenaz Sürmeneli, Avrupa Oyunları'nda altın madalya kazandı!

Güncelleme Tarihi:

Busenaz Sürmeneli, Avrupa Oyunlarında altın madalya kazandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2023 19:54

Milli boksörümüz Busenaz Sürmeneli, Avrupa Oyunları kadınlar boks 66 kiloda Belçikalı rakibi Oshin Derieuw'u yenerek altın madalyanın sahibi oldu.

Haberin Devamı

Olimpiyat ve dünya şampiyonu boksörümüz Busenaz Sürmeneli, koleksiyonuna Avrupa Oyunları altın madalyasını da ekledi. 66 kiloda Belçikalı rakibi Oshin Derieuw'u üç raundda da büyük üstünlükle(5-0, 5-0, 5-0) geçen Busenaz, altın madalyanın sahibi oldu.

RONALDO'NUN 'SIUU' SEVİNCİYLE KUTLADI

Busenaz Sürmeneli, altın madalya zaferini Cristiano Ronaldo ile özdeşleşen 'SIUUU' sevinciyle kutladı.

PARİS 2024 İÇİN VİZE ALMIŞTI

Busenaz Sürmeneli, Avrupa Oyunları'nda çeyrek final görerek Paris 2024 Olimpiyat Oyunları için vize almıştı.

SAMET GÜMÜŞ'TEN GÜMÜŞ MADALYA

Avrupa Oyunları erkekler boks 51 kiloda milli boksörümüz Samet Gümüş, Fransız rakibi Bilal Bennama'ya finalde yenildi ve gümüş madalyanın sahibi oldu.

BAKAN BAK TEBRİK ETTİ

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Polonya'da düzenlenen 3. Avrupa Oyunları'nın 11. gününü; 1 altın, 1 gümüş ve 3 bronz olmak üzere toplamda 5 madalya ile tamamlayan milli sporcular için tebrik mesajı yayımladı.

Polonya’da devam eden organizasyonda son olimpiyat şampiyonu milli boksör Busenaz Sürmeneli altın madalya kazandı. Diğer milli boksör Samet Gümüş ise gümüş madalyanın sahibi oldu. Kickboksta mücadele eden milli sporcular Funda Güleç, Cevat Kır ve Recep Men de bronz madalya kazanma başarısı gösterdi. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Polonya’da devam eden 3. Avrupa Oyunları'nda bugün toplam 5 madalya kazanan milli sporcuları tebrik etti.

Bakan Dr. Osman Aşkın Bak’ın tebrik mesajı şöyle:

“Polonya’da düzenlenen 3. Avrupa Oyunları'nda Milli sporcularımız, önemli derecelere imza atarak bizleri gururlandırmaya devam ediyor. Son Olimpiyat şampiyonumuz Busenaz Sürmeneli, 3. Avrupa Oyunları'nda da şampiyon olarak madalya koleksiyonuna bir altın madalya daha ekledi. Bir diğer boksörümüz Samet Gümüş ise gümüş madalya kazandı. Kickboksta ise milli sporcularımız Cevat Kır, Funda Güleç ve Recep Men, bronz madalya kazanarak bizleri gururlandırdı. Milli sporcularımızı bu değerli derecelerinden dolayı tebrik ediyor, başarılarında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!