'Bir adım geri atarsak bizi yutarlar'

Güncelleme Tarihi:

Bir adım geri atarsak bizi yutarlar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2017 02:04

Anadolu Efesli Jayson Granger, Cedi Osman ve koç Velimir Perasovic, Olympiakos eşleşmesini Hürriyet’e değerlendirdi.

Haberin Devamı

VELIMIR PERASOVIC:

“Rakibin bu tarz zorlu maçlara 15 yıldır çıkan oyuncuları var. Biz buna sahip değiliz ama atletik bir takımız. Atina’da geri adım atmayacağız. Çünkü bunu yaparsanız, Olympiakos sizi yutar.”

Anadolu Efes, THY Euroleague play-off turunda Final Four’a ulaşmak için parkeye ilk adımını bu akşam atacak. Bugün ve 21 Nisan’da Atina’da oynanacak zorlu Olympiakos karşılaşmaları öncesi tecrübeli koç Velimir Perasovic, çeyrek final eşleşmesini Hürriyet’e değerlendirdi.

* Koç, Olympiakos karşısında başarı için ekstra bir planınız olacak mı?

- Gerçekçi bakıyoruz ve Olympiakos’un Avrupa’da son 10 yıldaki en köklü takımlardan biri olduğunu asla aklımızdan çıkarmıyoruz.

- Her maça olduğu gibi tüm dikkatimizle hazırlanıyoruz. Ama daha fazla detaya giriyoruz. Bizi neyin beklediğini aşağı yukarı biliyoruz. 

Haberin Devamı

“ÜLKER ARENA, ATİNA’DAN DAHA ZORLAYICI”

* Final Four’a gitmek istiyorsak, her zamankinden daha fazla hazır olmalıyız. Yunanistan’da 1 veya 2 maçı kazanmamız gerek. Olympiakos’un salonu, Avrupa’daki en zorlayıcı salonlardan...

- Tribünler sahaya uzak ama onlar da her takım gibi iç sahada daha rahat. Yine de bence Fenerbahçe’nin salonu Ülker Arena, Olympiakos’un salonundan çok daha zorlayıcı bir atmosfere sahip.

- Olympiakos, evindeki performansıyla birçok güçlü takımı çok rahat şekilde geçti. Rakibin bu tarz zorlu maçlara 15 yıldır çıkan oyuncuları var. Biz buna sahip değiliz tabii ki ama Atina’da asla geri adım atmayacağız. Çünkü bunu yaparsanız, Olympiakos sizi yutar. Atletik oyuncularımız var. Nerede nasıl oynayacağımızı bilmeliyiz.

“KULÜPTEKİ HER ŞEYDEN MEMNUNUM”

* Sezon öncesinde kulübün belirlediği hedef Final Four muydu? Bütçe farkı sizi nasıl etkiliyor?

- Sezon başı kimse bana, “Final Four’a gitmemiz gerekiyor” demedi. Euroleague’de 3-4 takım görebilirsiniz, “Hedefimiz Final Four” diyebilen. Bizim için en önemli hedeflerin başında play-off geliyordu ve bunu yaptık. Bildiğiniz üzere bir bütçe azalmasına da gittik. Bizden 3 veya 4 kat fazla bütçeyle mücadele eden rakiplerle karşılaşıyoruz. 

Haberin Devamı

- Real Madrid, CSKA, Fenerbahçe, Darüşşafaka, Barcelona... Bu tarz takımların, Final Four gibi hedefleri olabilir. Belki biz şu an Euroleague bütçeleri arasında 12. sırada olan takımız.

- Takımdan, kadromuz ve ekibimizden, yönetimimiz ile bütçemizden gayet memnunum. Fakat insanlarda, “Anadolu Efes, Avrupa’nın en zengin kulüplerinden biri” algısı var. Bu doğru değil.

“TÜRKİYE’DE SİYAH VE BEYAZ VAR, GRİ YOK”

* NORMAL sezondaki kötü formunuz sonradan düzeldi. Süreçte neler değişti?

- Türkiye’de bir şey öğrendiysem; her şey ya siyah ya da beyaz, gri yok. Sezona 3’te 0’la başladık, zorlu bir fikstürümüz vardı. Önemli olan düşmemekti. Biz de pes etmedik ve sonra toparlanıp geri döndük.

Haberin Devamı

* Diyelim ki, Final Four’a çıktınız ve finalde F.Bahçe ile eşleştiniz. Sizi ne bekler?

- Avrupa’daki en iyi takımlardan birinden bahsediyoruz. Tam kadro olduklarında Euroleague şampiyonluğunun en büyük favorisi konumundalar. Bu sezon çok sakatlık yaşadılar ve şanssızdılar.

- Panathinaikos karşısında favoriler. Müthiş bir koç ve kadroya sahipler. Birlikte uzun süredir oynuyorlar. Her maç yeni bir hikayedir, her maç yeni bir kitaptır. Önemli olan onu iyi okuyabilmektir. O yüzden hangi şartta kiminle eşleşirsek eşleşelim, en iyi için çabalıyoruz.

VELIMIR PERASOVIC EUROLEAGUE QUIZ

* En zorlandığınız maç: Deplasmandaki Kızılyıldız ve içerideki Zalgiris Kaunas maçları bizim çok kritikti. İkisinde de galip geldik.

Haberin Devamı

* En iyi oynadığınız maç: Kızılyıldız deplasmanı. Üst üste galibiyetler almışlardı, fitlerdi. Orada kazandık ve sezonun seyrini değiştirdik.

* En iyi geri dönüş: Sezona 3 kötü yenilgiyle başladık. Daha sonra Darüşşafaka ve Panathinaikos maçlarını kazandık. Bence en güzel geri dönüş buydu.

* En iyi hücum ettiğiniz maç: İçeride Fenerbahçe’ye karşı oynadığımız mücadelede çok iyiydik. Zalgiris deplasmanında da takım müthişti.

Bir adım geri atarsak bizi yutarlar

CEDi: ATİNA ÖNCESİ TEK YUMRUK OLDUK, ORADA 1 MAÇ ALIRSAK SERİYİ ABDİ İPEKÇİ'DE BİTİRİRİZ

* Olympiakos eşleşmesinde kırılma noktası sence ne olabilir?
- Atina’da bir galibiyet aldığımız takdirde Abdi İpekçi Arena’daki iki maçı da kazanıp turlarız diye düşünüyorum. Buradaki atmosfer ve taraftar desteğimizle birlikte çok iyi bir sonuca imza atacağımıza inancımız tam.

Haberin Devamı

* Euroleague normal sezonun sonlarında takımın toparlanıp iyi bir form yakalamasını neye bağlıyorsun?
-Sezon başında biraz kötü başladık, bu doğru. Ama sonuçta yeni bir takım gibiydik. Yeni takım arkadaşlarımız aramıza katılmıştı ve orada ufak bir uyum problemi yaşadık. Gün geçtikçe, maçlar geçtikçe birbirimize iyice bağlandık ve takım olgusunu oturttuk. Şu anda tek yumruk olduğumuzu söyleyebilirim.

GRANGER: SPANOULIS’i DURDURACAĞIZ

* Jayson, Spanoulis’e karşı oynamak seni zorlayacak mı?
- Spanoulis, Avrupa’nın en iyi oyun kurucularından. Ona karşı oynamak kolay olmayacak. Ancak takım halinde onu da, arkadaşlarını da durdurmaya hazırız. Savunmada elimizden geleni yapıp, başarılı oyunumuzu ve konsantrasyonumuzu hücuma da yansıtırsak Final Four’a kalırız.

* THY Euroleague’de normal sezonu değerlendirir misin?
- Sezona olumsuz sonuçlarla başlasak da ilerleyen maçlarda toparlandık. İstanbul’daki Milan maçındaki geri dönüşle canlandık. Daha sonra Kaunas’ta Zalgiris’i geçip kendimize geldik. Euroleague’de asla kolay bir maç yoktur.

 

BAKMADAN GEÇME!