Bayern Münih, sorunu Heynckes'le çözmek istiyor

Güncelleme Tarihi:

Bayern Münih, sorunu Heynckesle çözmek istiyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2017 10:12

Bayern Münih Kulüp Başkanı Uli Hoeness, Kulüp Yönetim Kurulu Başkanı Karl Heinz Rummenigge ve Sportif Direktör Hasan Salihamidzic, teknik direktör sorununu sezon sonuna kadar 72 yaşındaki Jupp Heynckes'le çözmeyi planlıyor.

Haberin Devamı

DAHA önce değişik dönemlerde üç kez Bayern Münih’in teknik direktörlüğünü yapan Heynckes de teklifi doğrularken, düşünmek için süre istedi. Hoeness, Rummenigge ve Salihamidzic kendisiyle görüştüğünü belirten Heynckes, şunları söyledi: “2018 yılının Haziran ayına kadar benden takımı çalıştırmamı rica ettiler. Ancak hiçbir şey daha net değil. Benim oturup durumu analiz etmem gerekiyor. Bayern Münih’ten ayrılmamın üzerinden dört yılı aşkın süre geçti. Futbolda bu zaman içinde çok şey değişti.”
Heynckes ne kadar süre düşüneceğiyle ilgiliyse bir açıklama yapmadı. Milli takım maçları nedeniyle lige bir hafta ara verildi. Heynckes, teklife olumlu bakması durumunda 13 Ekim'de oynanacak Freiburg maçında takımın başında sahaya çıkacak.

HOENESS’LE RUMMENIGGE KARAR VERDİ
Heynckes ismi için Kulüp Başkanı Hoeness ve Yönetim Kurulu Başkanı Karl Heinz Rummenigge karar verdi. Hoeness’in yakın arkadaşı olan Heynckes’in takımın başına üç nedenden dolayı getirileceği düşünülüyor. Birincisi, takımın yıldızları Neuer, Robben, Ribery ve Alaba ile çok iyi anlaşması, ikincisi, İspanyolca bildiği için takımda bulunan İspanyol ve Güney Amerika’lı futbolcular Vidal, Martinez, Thiago, Bernat ve James ile iyi dialog kuracak olması ve üçüncüsü de taraftarın sevdiği bir isim olması.
Jupp Heynckes daha önce de kurtarıcı olarak iki kez Bayern Münih’in başına geçmişti. En son 2011 yılında Hollandalı Louis van Gaal’ın gönderilmesinden sonra göreve gelen Heynckes, 2013 yılında Bayern Münih’e Şampiyonlar Ligi, Bundesliga ve Federasyon Kupası kazandırmıştı. Heynckes, 2013 yılında Bayern Münih’ten ayrılınca teknik direktörlük de dahil futbolla ilgili hiçbir görev kabul etmeyeceğini açıklamıştı.

Haberin Devamı

Bayern Münih, sorunu Heynckesle çözmek istiyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!