Basketbolda Avrupa’nın gelir şampiyonu Shane Larkin oldu! Yılda net 4 milyon dolar

Güncelleme Tarihi:

Basketbolda Avrupa’nın gelir şampiyonu Shane Larkin oldu Yılda net 4 milyon dolar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2023 07:00

Eurohoops, THY Euroleague takımlarında en çok yıllık ücret alan oyuncuları açıkladı. Larkin ve Sloukas’ın ilk 2 sırada yer aldığı listede Partizan’dan Kevin Punter 2.6 milyon dolarla üçüncü, Olimpia Milano’dan Nikola Mirotic 2.5 milyon dolarla dördüncü, Anadolu Efes’ten Darius Thompson da 2.3 milyon dolarla beşinci oldu. Fenerbahçe Beko ve Real Madrid’den hiçbir oyuncu, yıllık 2 milyon dolar net kazanç barajına ulaşamadığı için en çok kazananlar listesine giremedi.

Haberin Devamı

Basketbolda Avrupa’nın en güçlü kulüplerinin mücadele ettiği THY Euroleague’de yarın başlayacak 2023- 24 sezonu öncesi en çok kazanan oyuncular belli oldu. Eurohoops tarafından hazırlanan listede, vergiler hariç yıllık net kazançları 2 milyon dolar ve üzerinde olan 14 basketbolcu yer aldı. Anadolu Efes’te forma giyen ABD’li oyun kurucu Shane Larkin, yıllık 4 milyon Euro’luk kazancıyla Avrupa’nın en çok kazanan basketbolcusu unvanını aldı.

EFESLİ THOMPSON 2.3 MİLYON DOLARLA LİSTENİN 5. SIRASINDA YER ALIYOR

Ergin Ataman’ın yeni takımı Panathinaikos’un flaş transferi Kostas Sloukas, 2.8 milyon dolarlık kazancıyla listesin ikinci sırasına yerleşirken, Partizan’dan Kevin Punter 2.6 milyon dolarla üçüncü, Olimpia Milano’dan Nikola Mirotic 2.5 milyon dolarla dördüncü sırayı aldı. Beşinci basamakta ise bir başka Anadolu Efesli, Darius Thompson yer alıyor. ABD’li basketbolcunun yıllık net ücreti 2.3 milyon doları buluyor.

Haberin Devamı

İSPANYA’DA BASKETBOLCULARIN VERGİSİ YÜZDE 52’YE KADAR ULAŞIYOR

Avrupa ülkelerinde vergilendirmeler farklı olduğu için oyuncuların kulüplere maliyetleri aynı doğrultuda değişiyor. Örneğin 2.2 milyon dolar net ücret alan Willy Hernangomez’in Barcelona’ya 1 yıllık maliyeti, İspanya’daki vergi oranlarının yüzde 52’yi bulması nedeniyle 4.5 milyon dolara yaklaşıyor. Bu nedenden dolayı da Real Madrid’den hiçbir oyuncu 2 milyon dolar barajına ulaşamadı.

REAL MADRİD’İN EN ÇOK KAZANAN İSMİ 1.9 MİLYON DOLARLA WALTER TAVARES

Real Madrid’de en çok kazanan oyuncu, 1 milyon 900 bin dolarla Walter Tavares. Shane Larkin ve Darius Thompson’dan sonra listeye giren bir başka Anadolu Efesli, 2 milyon dolar alan Will Clyburn oldu. İki yıldır bütçede önemli oranda azaltma yoluna giden Fenerbahçe Beko’dan da hiçbir oyuncu 2 milyon dolar net ücret almadığı için Avrupa’nın en çok kazanan 14 basketbolcusu arasına giremedi.

THY EUROLEAGUE TAKIMLARININ EN ÇOK KAZANAN 14 OYUNCUSU

1. SHANE LARKIN ANADOLU EFES 4 MILYON DOLAR
2. KOSTAS SLOUKAS PANATHINAIKOS 2.8 MILYON DOLAR
3. KEVIN PUNTER PARTIZAN 2.6 MILYON DOLAR
4. NIKOLA MIROTIC OLIMPIA MILANO 2.5 MILYON DOLAR
5. DARIUS THOMPSON ANADOLU EFES 2.3 MILYON DOLAR
6. WILLY HERNANGOMEZ BARCELONA 2.2 MILYON DOLAR
7. TORNIKE SHENGELIA VIRTUS BOLOGNA 2.1 MILYON DOLAR
7. JUANCHO HERNANGOMEZ PANATHINAIKOS 2.1 MILYON DOLAR
8.. WILL CLYBURN ANADOLU EFES 2 MILYON DOLAR
8. MIKE JAMES MONACO 2 MILYON DOLAR
8. NICOLO MELLI OLIMPIA MILANO 2 MILYON DOLAR
8. SHABAZZ NAPIER KIZILYILDIZ 2 MILYON DOLAR
8. KEVIN PANGOS OLIMPIA MILAN 2 MILYON DOLAR
8. TOMAS SATORANSKY BARCELONA 2 MILYON DOLAR

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!