Basketbol Süper Ligi'nin 2022-2023 sezonu kura çekimi yapıldı! İşte fikstür...

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2022 11:52

Basketbol Süper Ligi'nde 2022-2023 sezonu kura çekimi yapıldı. İlk hafta önemli bir maçla başlıyor...

Haberin Devamı

Basketbol Süper Ligi'nde 2022-2023 sezonu kura çekimi yapıldı. Ligin ilk haftasında Anadolu Efes - Galatasaray Nef karşılaşması oynanacak.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kura çekimine Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) yöneticileri ve kulüp yetkilileri katıldı.

Kura çekiminde konuşan Erkek Ligleri Direktörü Özgün Önver, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlayarak, "Geçtiğimiz sezon Avrupa kupalarında takımlarımız başarılı sonuçlar aldı. Anadolu Efes bir kez daha Euroleague şampiyonu oldu, Bahçeşehir Koleji, FIBA Avrupa Kupası'nı kazandı. Frutti Extra Bursa ise Eurocup'ta final oynama başarısı gösterdi. Ben mücadele edecek tüm takımlarımıza başarılar diliyorum. Basketbolda sezonu 28 Eylül'de oynanacak olan Cumhurbaşkanlığı kupasıyla açacağız. 30 Eylül'de ise ilk maçlar başlayacak. Son olarak Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda mücadele edecek olan A Milli Takımımıza başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Gerçekleştirilen kura çekiminin ardından ilk hafta oynanacak maçlar şu şekilde oluştu:

Anadolu Efes - Galatasaray Nef
Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket - Aliağa Petkim
Türk Telekom - Darüşşafaka
Gaziantep Basket - Frutti Extra Bursaspor
Fenerbahçe Beko - Bahçeşehir Koleji
Tofaş - Onvo Büyükçekmece Basketbol
Beşiktaş - Konyaspor
Pınar Karşıyaka - Manisa Büyükşehir Belediye Spor

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Ömer Onan: “Çok güzel bir sezon olacağına inanıyorum”

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkan Vekili Ömer Onan, 2022-2023 sezonu fikstür çekiminin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Basketbol Süper Liginin 2022-2023 sezonu kura çekimi yapıldı İşte fikstür...

30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayarak sözlerine başlayan Onan, “Başta Gazi Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşlarının ruhu şad olsun. Bize çok güzel bir ülke bıraktılar ve biz de ona sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bugün burada kulüp temsilcilerimizle, yeni sezon öncesi neler hissedildiğine dair en güzel günlerden birisini yaşadık. Birbirinden değerli 16 takımımız var. Çok güzel bir sezon olacağına inanıyorum. Konyaspor ve Manisa BŞB’ye başarılar diliyoruz. Süper Lig ailesine yeni katılan 2 üye. Pandemiyle uzun süre boğuştuk ve seyircilerin salona gelemediği süreci yaşadık. Ben inanıyorum ki bütün basketbolseverler salonları dolduracaktır” dedi.

Ömer Onan son olarak Basketbol Süper Ligi’nin isim sponsorluğu konusunda ise “İsim sponsorluğu neredeyse bitti diyebiliriz. Son 1-2 detay kaldı, kısa süre içinde bunu açıklayacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

BAKMADAN GEÇME!