Bakhtiyor Zaynutdinov kimdir, yerli statüsünde mi, kaç yaşında? Bakhtiyor Zaynutdinov Beşiktaş ile anlaşma sağladı!

Güncelleme Tarihi:

Bakhtiyor Zaynutdinov kimdir, yerli statüsünde mi, kaç yaşında Bakhtiyor Zaynutdinov Beşiktaş ile anlaşma sağladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2023 01:27

Süper Lig ekiplerinin yeni sezon transfer çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Beşiktaş, uzun süredir peşinde olduğu Bakhtiyor Zaynutdinov’u kadrosuna kattı. CSKA Moskova forması giyen Bakhtiyar Zaynutdinov 18 Ağustos Cuma gecesi saat 00:20 sularında İstanbul Havalimanı'na iniş yaptı. Taraftarlar da “Bakhtiyor Zaynutdinov yerli statüsünde mi?” sorusunun cevabını merak etmeye başladı. Peki, Bakhtiyor Zaynutdinov kimdir, kaç yaşında, hangi takımlarda oynadı?

Haberin Devamı

Beşiktaş, uzun süredir peşinde olduğu Bakhtiyor Zaynutdinov’u kadrosuna kattı. Transfer sezonunda kadrosunu genişleten ve yeni sezon için transfer adımlarını atmaya devam eden siyah beyazlılar CSKA Moskova forması giyen Bakhtiyar Zaynutdinov ile anlaşma sağladı. CSKA Moskova formasıyla bu sezon 5 resmi maça çıkan Bakhtiyor Zaynutdinov bu karşılaşmalarda 1 gol, 1 asistlik katkı sağladı. Peki, Bakhtiyor Zaynutdinov Türk mü, yerli statüsünde mi?

BAKHTİYOR ZAYNUTDİNOV KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Bahtiyar Batırcanulı Zaynutdinov 2 Nisan 1998’de dünyaya gelen Kazak millî futbolcusudur. Rusya Premier Ligi ekibi CSKA Moskova'da forma giyen Zaynutdinov Beşiktaş ile anlaşma sağladı. Asıl mevkiisi on numara ve merkez orta saha olmasına rağmen sağ kanat, sol kanat, sağ bek, sol bek ve stoper mevkiilerinde de oynayabilmektedir.

Haberin Devamı

2020 yılında CSKA Moskova'ya transfer olan Zaynutdinov, geçen sezon Rus ekibinde 27 maçta görev alırken, 1 gol, 2 asistlik katkı yaptı. Kazak oyuncu futbol kariyerinde daha önce Rostov, Astana ve Taraz takımlarının başarısı için ter döktü. 1.85 boyundaki oyuncunun profesyonel kariyerinde toplam 173 maçta 23 gol ve 15 de asisti bulunuyor.

BAKHTİYOR ZAYNUTDİNOV YERLİ STATÜSÜTÜNDE Mİ?

Bakhtiyor Zaynutdinov, 'mavi kart' kuralı sayesinde Süper Lig'de yerli statüsünde forma giyebilecek.

 

BAKMADAN GEÇME!