Bahçeşehir Koleji'nden evinde kritik galibiyet

Güncelleme Tarihi:

Bahçeşehir Kolejinden evinde kritik galibiyet
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2024 20:52

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 24. haftasında Bahçeşehir Koleji, Çağdaş Bodrum Spor’u 89-86’lık skorla mağlup etti.

Haberin Devamı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 24. haftasında Bahçeşehir Koleji, Çağdaş Bodrum Spor’u konuk etti. Büyük bir mücadeleye sahne olan maçta gülen taraf 89-86’lık skorla ev sahibi Bahçeşehir Koleji oldu. Bahçeşehir Koleji mücadeleye Tony Taylor, Muhammed Baygül, Axel Bouteille, Tyler Cavanaugh ve Jerry Boutsiele beşiyle başlarken, konuk ekip Çağdaş Bodrum Spor Dominic Artis, Chris Warren, Jaron Johnson, Amar Alibegovic ve Ahmet Düverioğlu beşiyle sahaya çıktı.

Karşılaşmanın ilk sayısı serbest atıştan isabeti bulan Chris Warren ile konuk takımdan gelirken, boyalı alanı zorlayan Tony Taylor Bahçeşehir Koleji ve maçın ilk basketini kaydetti. Ahmet Düverioğlu ve Amar Alibegovic’in basketleriyle öne geçen Çağdaş Bodrum Spor, Jaron Johnson ile skoru 3-7’ye getirdi. Axel Bouteille ile yayın gerisinden isabeti bulan Kırmızı Ejderhalar, Tyler Cavanaugh ile üstünlüğü ele geçirdi. Boyalı alandan basketi bulan Ahmet Düverioğlu’na üçlükle karşılık veren Tony Taylor, skoru 11-9’a getirdi. Ahmet Düverioğlu ve Jerry Boutsiele’in karşılıklı basketleriyle geçilen bölümde serbest atışlarda hata yapmayan Jerry Boutsiele ile skor 15-11’e geldi. Basketi bulan Axel Bouteille, çeyreğin bitimine üç dakika kala farkı altıya yükseltti. Ahmet Düverioğlu’nun sayısına hızlı bir üçlükle cevap veren Muhammed Baygül, Çağdaş Bodrum Spor’a molayı aldırdı. Karşılıklı basketlerle geçen bölümde Axel Bouteille ile üçlüğü kaydeden Bahçeşehir Koleji, skoru 23-15’e getirdi. İlk çeyrek, ev sahibi Bahçeşehir Koleji’nin 23-19’luk üstünlüğüyle sonuçlandı.

Haberin Devamı

İkinci çeyreğe Ege Havsa’nın üçlüğüyle başlayan Çağdaş Bodrum Spor, farkı bir sayıya indirdi. Basket faulü bulan Berkay Candan’a cevap, yine basket faulü kaydeden Ben Moore’dan geldi. Orta mesafeden isabeti bulan Trey Kell, Kırmızı Ejderhalar’ı 28-25 öne geçirdi. Üst üste basketler bulan ev sahibi ekip, Tony Taylor’ın sayılarıyla skoru 35-27’ye getirdi. Can Uğur Öğüt ve Jerry Boutsiele’in karşılıklı basketlerinin ardından basket faulü bulan Trey Kell, takımını 40-30 öne geçirdi. Jerry Boutsiele ve Jaron Johnson ile gelen karşılıklı basketlerin ardından üçlüğü bulan Muhammed Baygül, skoru 47-35’e getirdi. Topu çalıp hızlı hücumu smaçla bitiren Jerry Boutsiele’e Amar Alibegovic ile cevap veren Çağdaş Bodrum, Alibegovic’ins serbest atış isabetleriyle farkı 10 sayıya indirdi. Mücadeledeki 14. sayılarını kaydeden Ahmet Düverioğlu, farkı sekiz sayıya indirdi. Boyalı alandan basketi bulan Tony Taylor’a cevap, Fatih Cantitiz’den geldi. Bahçeşehir Koleji, soyunma odasına 51-43 üstünlükle girdi.

Haberin Devamı

İkinci yarıya Tyler Cavanaugh’un serbest atışlarıyla başlayan Bahçeşehir Koleji, farkı çift hanelere taşıdı. Chris Warren’ın üçlüğüyle farkı yedi sayıya indiren Çağdaş Bodrum Spor, Ahmet Düverioğlu ile skoru 53-49’a getirdi. Yayın gerisinden isabeti bulan Tyler Cavanaugh, skoru 56-49’a getirdi. Amar Alibegovic ile smacı kaydeden konuk takıma cevap, bir üçlük daha bulan Tyler Cavanaugh’dan geldi. Amar Alibegovic ile bir basket daha kaydeden Çağdaş Bodrum Spor, Chris Warren ile farkı dört sayıya indirdi. Egehan Arna ile üçlüğü bulan Kırmızı Ejderhalar, skoru 62-55’e getirdi. Jaron Johnson ile üçlüğü bulan konuk ekibe cevap, Jerry Boutsiele’den geldi. Amar Alibegovic ile bir basket daha bulan Çağdaş Bodrum, farkı yeniden azalttı. Jaron Johnson ile üst üste sayılar bulan konuk takım, 64-66 öne geçti. Serbest atışlarda isabeti bulan Tony Taylor, skoru eşitledi. Çağdaş Bodrum Spor, son çeyreğe 70-71 üstünlükle girdi.

Haberin Devamı

Son çeyreğe Jaron Johnson’ın basketiyle başlayan Çağdaş Bodrum’a cevap, yayın gerisinden basketi kaydeden Trey Kell’den geldi ve skor yeniden eşitlendi. Dört sayılık hücumu tamamlayan Jaron Johnson, skoru 73-77’ye getirdi. Jerry Boutsiele’in smacıyla fark iki sayıya indi. Maçın son dört dakikasına 77-79 Çağdaş Bodrum üstünlüğüyle girildi. Jaron Johnson ile üçlüğü bulan konuk takım, farkı beş sayıya yükseltti. Üst üste basketler bulan Bahçeşehir Koleji, Muhammed Baygül ile skoru eşitledi. Amar Alibegovic’in basketine üçlükle cevap veren Axel Bouteille, Bahçeşehir Koleji’ni 85-84 öne geçirdi. Serbest atışlarda isabeti bulan Tyler Cavanaugh ile Bahçeşehir Koleji, son bir dakikaya önde girdi. Bahçeşehir Koleji, mücadeleyi 89-86 kazandı.

Haberin Devamı

Başantrenör Dejan Radonjic'in Çağdaş Bodrumspor maçı hakkındaki görüşleri:

"Öncelikle tüm oyuncularımı ve ekibimi galibiyetten dolayı tebrik ediyorum. İki takım için de önemli bir karşılaşmaydı. Oyunun iki yönünde de başarılı bir ilk yarı geçirdik. Üçüncü çeyrekte savunmada çok hata yaptık, hücumda da ilk yarıdaki gibi oynayamadık. Maçın son dakikalarına yakın bir skorla girildi ve sonunda kazanmayı başardık. Şimdi önümüzdeki FIBA Europe Cup yarı final ilk maçına odaklanacağız."

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!