Aysu Türkoğlu'nun hedefi, 5 yıl içinde Guinness Dünya Rekorları'na girmek

Güncelleme Tarihi:

Aysu Türkoğlunun hedefi, 5 yıl içinde Guinness Dünya Rekorlarına girmek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2023 11:44

Kuzey İrlanda ile İskoçya arasındaki Kuzey Kanalı’nı yüzerek geçerek İlk Türk kadın ve en genç Türk sporcu olan 22 yaşındaki Yüzücü Aysu Türkoğlu, hali hazırda ‘7 Oceans’ adı verilen parkurlardan 2’sini tamamladığını belirtti.

Haberin Devamı

Geçen yıl 29 Temmuz’da Manş Denizi’ni 16 saat 28 dakikada geçerek bu denizi geçen en genç Türk sporcu olmasıyla adını duyuran Aysu Türkoğlu, bu yıl da Kuzey İrlanda ile İskoçya arasındaki Kuzey Kanalı’nı yüzerek geçerek İlk Türk kadın ve en genç Türk sporcu oldu. Çok yoğun bir antrenman temposu olduğunu söyleyen Türkoğlu, “Zaten yaz- kış durmadan yüzüyorum. Yaklaşık yani 3 hatta 4 senedir on iki ay boyunca denize giriyorum. Bunun yanında; sağlıksal olarak check up, kilo alıp verme gibi konuların üzerinde de durmam gerekiyor. Bundan dolayı aslında yoğun tempodayım” açıklaması yaptı.

Aysu Türkoğlunun hedefi, 5 yıl içinde Guinness Dünya Rekorlarına girmek

 “YÜZERKEN KORKMUYORUM, ORAYA HER ŞEYİ BİLEREK GİDİYORUM”

Haberin Devamı

 Yüzdüğünde genellikle korku ve endişe hissetmediğini belirten Türkoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Çünkü aslında bunların hepsini ben antrenmanlarda görüyorum. Bunu deneyimleyip öyle kanal girişine gitmiş oluyorum. Bundan dolayı da her bir geçişte veya yarışta korkuluk bir problem yaşamıyorum açıkçası. Ama tabii kanaldan geçerken tabii ki de tehlikeli deniz canlıları oluyor. Hatta Kuzey Kanalı’nda çok fazla denizanasıyla temas yaşadım ve cidden çok yakıcı bir durum. Ama sonrasında önemli olan bundan zevk almak ve bunu o an yaşadığı yeri bilinçli bir şekilde tamamlayabilmek en değerli şey. Bu başarıları elde etmek benim için mükemmel. Ama benim için en değerli olan şey, Kuzey Kanalı başarısını Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında gerçekleştirebilmiş olmak.”

BAKMADAN GEÇME!