Aysu Türkoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli? Manş Denizi'ni yüzerek geçen Aysu Türkoğlu’nun biyografisi

Güncelleme Tarihi:

Aysu Türkoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli Manş Denizini yüzerek geçen Aysu Türkoğlu’nun biyografisi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2022 12:52

Aysu Türkoğlu ile ilgili bilgiler araştırılıyor. Bodrumlu Aysu Türkoğlu, Manş Denizi'ni geçen en genç Türk yüzücü olmayı başardı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Aysu Tükoğlu'nun Manş Denizi'ni yüzerek geçen en genç Türk olduğunu duyurdu. Peki, Aysu Türkoğlu kimdir, kaç yaşında?

Haberin Devamı

Aysu Türkoğlu’nun kaç yaşında ve nereli olduğu merak ediliyor. Milli yüzücü Aysu Türkoğlu, Büyük Britanya ile Fransa'yı ayıran, Atlas Okyanusu ile Kuzey Denizi'ni birleştiren Manş Denizi'ni yüzerek geçti ve Manş Denizi’ni geçen en genç Türk oldu.

AYSU TÜRKOĞLU KİMDİR?

Aysu Türkoğlu 21 yaşındadır. Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi olan Türkoğlu, Manş Denizi'ni geçen en genç Türk sporcu oldu.

Dün TSİ 12:02'de Dover'dan yüzmeye başlayan Aysu, çok yönlü akıntılarla ve dalgalarla boğuştuğu performansını 16 saat 28 dakikada Fransa'nın Cap Gris-Nez kıyılarında sonlandırdı.

Aysu, tarihe geçtiği yüzüşünün ardından gözyaşlarına hakim olamadı.

Aysu Türkoğlu'nu rekora hazırlayan isim olan Bengisu Avcı Erdoğan 2018 yılında Manş Denizi'ni 11 saat 29 dakikada geçerek bunu en hızlı başaran kadın yüzücü olmuştu.

Haberin Devamı

Manş Denizi'ni geçen ilk Türk kadın sporcu ise Nesrin Olgun Arslan olmuştu. Nesrin Olgun Arslan 1979 yılında 15 saat 47 dakikada Manş Denizi'ni geçmişti. Manş Denizi'ni en hızlı yüzen Türk sporcu 9 saat 2 dakikayla Erdal Acet olurken dünya rekoru ise 6 saat 55 dakika ile Avustralyalı yüzücü Trent Grimsey'e ait.

BAKMADAN GEÇME!