Artık tüm dünya tanıyor!

Güncelleme Tarihi:

Artık tüm dünya tanıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2017 16:01

eSpor, dünya çapında popülaritesini artırmakla kalmadı büyük bir dönüm noktasını da beraberinde getirdi.

Haberin Devamı

Yazılım geliştiricilerin ve internet sitelerinin sağladığı ekonomik faydalarla birlikte turnuvaların yükselişi geçmesi, medyanın, sponsorlukların ve on binlerce Euro değerinde genç oyuncunun varlığının artması eSpor’a yepyeni bir boyut kazandırdı.

Bunu görmezden gelmeyen Fransa Hükumeti, eSpor düzenlemesine gitti. Vergiler dâhil olmak üzere eSpor’u tüm yönleriyle ele alan Fransa, Ulusal eSpor Federasyonu’nu kurarak profesyonel oyuncularını statüsünü resmi olarak kabul etti.

Benzer bir adımı atan ülke de İspanya oldu. Video oyunı ve eSpor sektörünü birleştirmek için harekete geçen İspanya, bir eSpor Federasyonu kurmak için gerekli işlemleri başlattı. İtalya’da ise eSpor daha çok İtalya eSpor Birliği üzerinden yürüyor. Bu spor dalını tanıtmak ve geliştirmek üzerine faaliyet gösteren birlik, kalabalık organizasyon yapısıyla biliniyor.

Haberin Devamı

İngiltere’de ise Britanya eSpor Birliği faaliyet gösterirken, Amerika ve Kore gibi ülkeler ise eSpor oyuncularını birer sporcu olarak tanımaya başlamış ve onlara sporcu vizesi vererek bu yolda ilk adımı atan ülkelerden oldu. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!