Arda'nın rekorunu kırıp gitti!

Güncelleme Tarihi:

Ardanın rekorunu kırıp gitti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2017 00:30

Sarı kırmızılılar ile Alman kulübü, 13 milyon Euro artı 2 milyon Euro bonus karşılığında anlaşmaya vardı. Toplam 15 milyon Euro’ya satılan Bruma, 2011’de 12 milyon Euro’ya Atletico Madrid’e transfer olan Arda Turan’ın rekorunu kırdı.

Haberin Devamı

Ve Bruma resmen gitti... Galatasaray ile RB Leipzig kulüpleri arasında günler süren pazarlık mutlu sonla noktalandı ve imzalar atıldı. Portekizli futbolcu, 13 milyon Euro artı 2 milyon Euro bonus maddesi karşılığında Alman kulübüne transfer oldu.

ÖZEL MAÇ YAPILACAK

Toplam 15 milyon Euro’ya (59.3 milyon TL) satılan Bruma, 2011’de 12 milyon Euro’ya Atletico Madrid’e satılan Arda Turan’a ait ‘Galatasaray Kulübü tarihinde en yüksek bonservis bedeliyle satılan futbolcu’ unvanının yeni sahibi oldu.
Gelecek sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek olan RB Leipzig, Bruma’nın bonservis bedelinin 13 milyon Euro’sunu peşin ödeyecek. RB Leipzig, önümüzdeki sezon Almanya Birinci Ligi’ni üst sıralarda bitirip tekrar Avrupa kupalarına gitmeye hak kazanırsa, 2018 Mayıs’ında Galatasaray’a 2 milyon Euro daha verecek.
Ayrıca sözleşmeye eklenen özel bir maddeye göre, iki takım arasında özel bir maç oynanacak ve karşılaşmanın geliri sarı kırmızılı kulübe bırakılacak.

11 GOL 8 ASİSTLE OYNADI

Galatasaray Kulübü, 2013 yılında Ünal Aysal’ın başkanlığı döneminde Bruma’yı 13 milyon Euro’ya Sporting Lizbon’dan satın almıştı. 23 yaşındaki futbolcu bu sezon 37 maçta 11 gol attı, 8 asist yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!