Ankaragücü - Galatasaray maçı hangi stadyumda oynanacak? Yarın belli olacak...

Güncelleme Tarihi:

Ankaragücü - Galatasaray maçı hangi stadyumda oynanacak Yarın belli olacak...
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2024 12:00

Süper Lig’in 26’ncı haftasında 18 Şubat Pazar günü MKE Ankaragücü’nün Galatasaray’ı konuk edeceği karşılaşmanın oynanacağı stat yarın belli olacak.

Haberin Devamı

Ankaragücü ve Gençlerbirliği’nin iç saha maçlarına ev sahipliği yapan Eryaman Stadyumu’nun zemininde üst üste oynanan karşılaşmaların ardından bozulmalar oluşmuştu.

Bu gelişmelerin ardından Galatasaray, karşılaşmanın başka stadyumda oynanması için TFF’ye başvuruda bulunmuştu.

Sarı-kırmızılı ekibin başvurusu üzerine Türkiye Futbol Federasyonu çim denetleyicileri, dün Ankara’ya giderek Eryaman Stadyumu’nun zemininde incelemelerde bulundu.

Denetleyiciler, zeminle ilgili raporlarını bugün TFF’ye sundu.

Raporların incelenmesinin ardından maçın Eryaman Stadyumu’nda oynanıp, oynanmayacağının kararı yarın açıklanacak.

Maçın Eryaman Stadyumu’nda oynanmaması yönünde bir karar alınırsa, karşılaşmanın hangi stadyum ya da şehre alınacağını belli olacak.

BAŞKAN'DAN AÇIKLAMA

Haberin Devamı

Ankaragücü Başkanı İsmail Mert Fırat, Trendyol Süper Lig’in 26. haftasında Eryaman Stadyumu'nda oynanacak Galatasaray müsabakası öncesi açıklamalarda bulundu. 

Fırat, 2023-2024 sezonunda lig ve kupada MKE Ankaragücü ve Gençlerbirliği’nin toplamda 29 karşılaşma oynadığını hatırlatarak, “Zemin konusu bazı rakiplerle oynanacak karşılaşmalardan önce hep polemik oluyor. Bu konuda kararı verecek kurum TFF’dir. 2-6 Şubat tarihleri arasında stadyumda oynanan 3 karşılaşma sonrası 7 Şubat tarihinde TFF burada denetim yaptı ve 8 Şubat tarihinde Gençlerbirliği-Trabzonspor karşılaşması için oynanabilir onayı verdi. Stadyum o maçın bitimi ile birlikte 10 günlük bir bakıma alındı. Teknolojinin verdiği tüm imkanlar maksimum seviyede kullanılarak stadyuma bakım yapılıyor. Ankara’da iklim şartları da mevsim normallerinin çok üzerinde gidiyor. Sahanın durumunu bugün itibari ile, 7 Şubat tarihinde raporlanan sahadan çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim” diye konuştu.

Ankaragücü - Galatasaray maçı hangi stadyumda oynanacak Yarın belli olacak...


Futbolcu sağlığının tüm kulüpler için öncelik olduğuna değinen Fırat, “Akla gelen ilk soru 6 gün içerisinde 4 karşılaşmada oynayan oyuncuların sağlığının, pazar günü karşılaşmaya çıkacak oyunculardan daha mı değersiz olduğudur. Aslında TFF’nin vereceği karar bize bu sorunun da cevabını vermiş olacak. Türk futbolunun en büyük sorunu, futbol kulüplerinin futbolun kurumlarına olan güven sorunudur. Kuralların herkes için eşit uygulandığı, hiçbir kulübe ayrıcalığın yapılmadığı bir Süper Lig istisnasız her kulübümüzün isteğidir. Umarım verilecek karar adaletli olur ve spor kamuoyunda bir kez daha ciddi bir güven kaybı oluşturmaz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!