Altınordu geriden gelerek Kocaelispor'u yendi

Güncelleme Tarihi:

Altınordu geriden gelerek Kocaelisporu yendi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2021 21:11

Spor Toto 1'inci Lig'de düşme hattında yer alan Altınordu, Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı'nda play-off potasını hedefleyen Kocaelispor'u 2-0 geriye düştüğü maçta 3-2 mağlup etti.

Haberin Devamı

Konuk Kocaelispor 16'da Diop ile öne geçti: 1-0. Kocaelispor 23'te Pereira ile farkı ikiye çıkarırken, Altınordu ilk yarının uzatma dakikalarında Ahmet ile penaltıdan golü buldu: 2-1. İkinci yarıda ise bambaşka bir kimlik ortaya koyan Altınordu, 69da Kürşad ile dengeyi sağladı, 74'te Burak ev sahibini öne geçirdi. İzmir temsilcisi 84'te Receple bir de penaltı kaçırdı. Altınordu bu skorun ardından 16 puana yükseldi, Kocaelispor ise 23 puanda kaldı.

4. dakikada Altınordu tehlikeli geldi. Sağ kanattan gelişen atakta Furkanın ortaladığı topa kale dibinden Furkan kafayı vurdu. Meşin yuvarlak çok az bir farkla auta çıktı.

16. dakikada Kocaelispor öne geçti. Sağ kanattan topla buluşan Tisdell rakibinden sıyrılıp ortasını açtı. Diop ceza sahası içinde kafayı vurdu: 0-1.

23. dakikada Kocaelispor farkı ikiye çıkardı. Atila'nın kullandığı köşe atışında arka direkte topa iyi yükselen Pereira kafayla ağları sarstı: 0-2.

45.dakikada Altınordu penaltı kazandı. Kaleci Korcan müdahale için kalesini terk etti, Muzafer'i düşürdü. Hakem Furkan Aksuoğlu beyaz noktayı gösterdi.

45+3. dakikada penaltı atışını Ahmet Dereli gole çevirdi, Altınordu farkı 1e indirdi: 2-1.

Mücadelenin ilk yarısı bu skorla noktalandı.  

55. dakikada kazanılan serbest vuruşu Burak kullandı, top Kocaelispor barajından döndü. Pozisyonu takip eden Muzaffer bu kez ceza sahası dışından kaleyi yokladı. Ancak Altınordu sonuç alamadı.

67. dakikada Kocaelispor üçüncü gole çok yaklaştı. Diop'un ara pasında Yiğit Ali kaleci ile karşı karşıya kaldı. Yiğit Ali'nin sol çaprazdan şutunda top az farkla oyun alanını terk etti.

69. dakikada Altınordu beraberliği yakaladı. Üst üste paslaşmaların ardından ceza sahası dışında topla buluşan Kürşad çok sert bir vuruşla fileleri sarstı: 2-2.

74. dakikada Altınordu üstünlük sayısını buldu. Sağ kanattan gelişen Altınordu atağından Hüsamettin ortaladı, Emircan vuruşunda top kaleci Korcan'dan sekti. Burak İnce topu boş kaleye gönderdi: 3-2.

83. dakikada Altınordu bir kez daha penaltı kazandı. Ceza sahasına hareketlenen Burak, Mandjeck tarafından düşürüldü, hakem maçta ikinci kez Altınordu lehine penaltı kararı verdi.

84. dakikada Recep'in kullandığı penaltıyı kaleci Korcan kurtardı.

Karşılaşma Altınordu’nun 3-2 üstünlüğü ile sona erdi.

Haberin Devamı

Mustafa Reşit Akçay: “Maçı avucumuzdan kaybettik”

Kocaelispor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, 2-0 öndeyken 3-2 kaybettikleri Altınordu maçı için, “Maçı avucumuzdan kaybettik” dedi.

Haberin Devamı

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Kocaelispor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, açıklamalarda bulundu.

Mustafa Reşit Akçay, “Zor bir müsabaka olacağını biliyorduk. Maçı avucumuzdan kaybettik. Gol pozisyonlarını değerlendiremedik ve bu bize pahalıya mal oldu. Rakibi tebrik ediyorum. Hataları düzeltmek zorunda olduğumuzu biliyoruz. Önümüzde zaman var bunu telafi edebiliriz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!