Altay’da yaprak dökümü sürüyor! İzmir takımlarında son durum...

Güncelleme Tarihi:

Altay’da yaprak dökümü sürüyor İzmir takımlarında son durum...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2022 11:59

Spor Toto Süper Lig’de yarın Gaziantep FK’nın saat 20.00’de evinde oynayacağı Yukatel Kayserispor maçından puan çıkarması halinde pazar günü GZT Giresunspor maçına bile çıkmadan küme düşmesi kesinleşecek Altay’da futbolcu ayrılıklarına yenileri ekleniyor.

Haberin Devamı

Siyah-beyazlılarda geçen hafta sözleşmesini tek taraflı fesheden Marco Paixao ve Karamoko Bamba’nın ardından transfer taksitleri ödenmeyen Şilili Cesar Pinares ve Polonyalı kaleci Mateusz Lis de takımdan ayrıldı.

Doktor raporu alan Pinares ve Lis’in ülkelerine döndükleri belirtildi. Altay paraları yatırılmayan yabancı oyuncularına 15 gün içerisinde ödeme yapmazsa futbolcular serbest kalma hakkı kazanacak. İzmir temsilcisinde alacakları için kulübe ihtarname gönderen Şilili sol kanat Martin Rodriguez ise antrenmanlara katılıyor. Kulağı yarın Gaziantep’te olacak Altay’da pazar günü Giresunspor maçında sakat Özgür ve Deniz ile kadro dışı kalan Murat da forma giyemeyecek.

İZMİR TAKIMLARINDA SON DURUM

Karşıyaka son hafta tam kadro

TFF 3’üncü Lig 3’üncü Grup’ta hiçbir iddiası kalmamasına rağmen üst üste Play-Off yarışındaki rakiplerle oynadığı maçlara tam kadro çıkan Karşıyaka, son hafta Kırıkkale Büyük Anadoluspor deplasmanında da as takımla sahada olacak. Geçen pazar günü 2-2 beraberlikle tamamlanan Belediye Derincespor maçının ardından 2 günlük bayram izni yapan Karşıyaka, dün çalışmalara yeniden başlarken, sezon bu hafta bitecek olmasına rağmen as futbolcular mazeretsiz antrenmanda yer aldı. Geçen haftaki kadrodan yalnız kırmızı kart cezalısı Ertuğrul’un forma giyemeyeceği yeşil-kırmızılılar, cumartesi günü sahaya yine A takımla çıkarak ligi 11 maçlık yenilmezlik serisiyle tamamlamaya çalışacak. Kırıkkale grupta son haftaya averaj farkıyla Play-Off hattında girmişti.

Haberin Devamı

Menemenspor'dan dev prim

Spor Toto 1’inci Lig’de düşme hattında yer alan 38 puanlı Nasadoge Menemenspor’da kümede kalma primi adam başı 150 bin TL olarak açıklandı. Son 3 maçında kendisi gibi lige tutunma yarışı veren 42’şer puanlı Denizlispor (D) ve Gençlerbirliği ile 38 puanlı Bursaspor’la (D) karşılaşacak İzmir temsilcisinde kümede kalma hedefine varılması halinde yaklaşık 3.5 milyon TL prim dağıtılacak. Ligde 2019-20 sezonundan bu yana 3 sezondur yer alan Menemenspor, geçen sezon ligi düşme hattının 4 puan ve 1 basamak üzerinde tamamlamıştı. Ligde pazar günü Denizli deplasmanında ter dökecek sarı-lacivertlilerde tedavileri süren Mahamadou Ba ve Emir Şenocak forma giyemeyecek.

Haberin Devamı

Altınordu ilk peşinde

Spor Toto 1’inci Lig’de kurtuluş yarışında pazar günü 1 puan ve 1 basamak altında düşme hattında yer alan 40 puanlı Kocaelispor’a kritik maçta konuk olacak Altınordu, rakibine karşı ilk deplasman galibiyetini almayı hedefliyor. Kocaelispor’la 1970 yılından bu yana dış sahada 6 kez karşı karşıya gelen İzmir temsilcisi rakibine 4 kez yenilirken, 2 karşılaşma beraberlikle sona erdi.

Bu müsabakalarda Kocaelispor 8 gol atarken, Altınordu 3 gol kaydetti. Altınordu rakibiyle evinde oynadığı 7 maçta Kocaelispor’u 6 kez mağlup ederken, 1 kez berabere kaldı. Kırmızı-lacivertliler, 34 bin 712 kişi kapasiteli Kocaeli Stadı’nda seyirci desteğini arkasına alacak rakibini yenerek kümede kalma yolunda dev bir adım atmak istiyor.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!