Alperen Şengün, NBA'e damga vurmaya devam ediyor! All Star oylamasında son durum...

Güncelleme Tarihi:

Alperen Şengün, NBAe damga vurmaya devam ediyor All Star oylamasında son durum...
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2024 07:00

Houston Rockets forması giyen Alperen Şengün, istikrarlı başarı grafiğiyle, dünyanın en iyi basketbolcularının giydiği NBA’e damgasını vurmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

21 yaşında ve 2.11 metre boyundaki milli oyuncu, bu sezon görev aldığı 32 maçta 21.5 sayı, 9 ribaund, 5.2 asist ve 1.2 top çalma ortalamalarına ulaştı. Sayı ve ribaund istatistiklerinde Rockets’ın en iyi oyuncusu olan Alperen, asistte Fred VanVleet (8.6) ve top çalmada Tari Eason’un (1.4) ardından ikinci sırada yer alıyor. Son olarak takımının önceki gün Brooklyn Nets’i 112-101 yendiği maçta 30 sayı atarak sahanın en skoreri olan genç oyuncu, ayrıca 8 ribaund, 4 asist üretti.

ALL STAR OYLAMASINDA İLK SONUÇLAR GELDİ: 7. SIRADA

Alperen Şengün, bu parlak performansıyla NBA All-Star’ın da güçlü adayları arasına girdi. 20 Şubat 2024’te gerçekleşecek 72. NBA All-Star maçı için oylama, 20 Aralık Salı günü başladı. NBA.com ve NBA mobil uygulaması üzerinden yapılan oylama, 22 Ocak’a kadar devam edecek.

Haberin Devamı

Oylamada, taraftarların yüzde 50, NBA oyuncuları ve basının ise yüzde 25’er etkisi olacak. Houston Rockets için listenin başında Alperen Şengün bulunuyor. Her gün yeni bir oy verme hakkına sahip olan hayranlar, ayrıca özel günlerde kullanacakları oylarla da oylarını 3’e katlayabiliyor. Bu özel günler 5 Ocak Cuma, 12 Ocak Cuma, 15 Ocak Pazartesi ve 19 Ocak Cuma.

Taraftar oylamasının ilk sonuçları açıklandı. Alperen Şengün, Batı Konferansı frontcourt oyuncuları arasında 7. sırada kendisine yer buldu. Milli yıldıza 335 bin 115 oy gelmiş durumda.

Alperen Şengün, NBAe damga vurmaya devam ediyor All Star oylamasında son durum...

TOWNS, GOBERT, JACKSON VE HORFORD'U SOLLADI

NBA’de üçüncü sezonunu yaşayan Alperen Şengün, sadece Houston Rockets’ın değil, tüm NBA’in en başarılı pivotları arasında yer alıyor. Pivotlar içerisinde istatistiksel olarak Alperen’i geçebilen sadece 7 oyuncu bulunuyor (Joel Embiid, Nikola Jokic, Anthony Davis, Julius Randle, Lauri Markkanen ve Bam Adebayo). Milli basketbolcumuzun geride bıraktığı pivot oyuncuları arasında Karl-Anthony Towns, Andre Drummond, Rudy Gobert, Al Horford, Jaren Jackson Jr., Myles Turner, Jarrett Allen, Kristaps Porzingis de yer alıyor.

Haberin Devamı

GİYİM TARZIYLA DA NBA'İN EN BEĞENİLEN OYUNCULARI ARASINDA

Alperen Şengün sadece parkede yaptıklarıyla değil, giyim tarzıyla da dikkat çekiyor. NBA’in en iyi giyinen oyuncuları arasında gösterilen Alperen, sadece dünya markalarını değil, özgün ve farklı tasarımları da giymekten hiç çekinmiyor. Sosyal medyada da son derece aktif olan genç oyuncu, sık sık maçlardan ve özel hayatından paylaşımlar yapıyor. Alperen Şengün’ün İnstagram’da 517 bin takipçisi bulunuyor.

Alperen Şengün, NBAe damga vurmaya devam ediyor All Star oylamasında son durum...

ALPEREN İÇİN NE DEDİLER?

LEBRON JAMES: Her geçen maç daha rahat oynuyor. Alçak postta çok etkili. Topla ilişkisi çok iyi, saha görüşü üst düzey ve harika bir pasör.

Haberin Devamı

FRED VANVLEET: Alperen süper yıldız olma yolunda. Onunla oynamak ve onu seyretmek büyük bir keyif.

DiRK NOWiTZKi: Alperen’in geriye doğru çekilerek şut atma stilinde büyük gelişme var. Bunun üzerinde çalıştığı belli. Oyun stilinden oldukça etkileniyorum. Çok yönlülüğü, pasları ve skorer yönü. Muhteşem bir sezon geçiriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!