Ali Cengiz güreşte dünya şampiyonu oldu! Milli güreşçi Ali Cengiz kimdir, aslen nereli, kaç yaşında?

Güncelleme Tarihi:

Ali Cengiz güreşte dünya şampiyonu oldu Milli güreşçi Ali Cengiz kimdir, aslen nereli, kaç yaşında
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2023 22:19

Milli sporcumuz Ali Cengiz Dünya Güreş Şampiyonası’nda dünya şampiyonu oldu! Tüm rakiplerini başarılı bir şekilde eleyen Ali Cengiz, finalde Dünya Güreş Şampiyonası'nda üçüncülüğü birlikte paylaştığı Macar rakibi David Losonczi ile karşılaştı. Cengiz, maçı 8-7 kazanarak dünya şampiyonu oldu. Ali Cengiz kimdir? sorusu da sporcuyu tanımak isteyen kişiler tarafından araştırılmaya başlandı. Peki, Milli güreşçi Ali Cengiz nereli ve kaç yaşında?

Haberin Devamı

Ali Cengiz, Dünya Güreş Şampiyonası'nda Macar rakibi David Losonczi’yi yenerek dünya şampiyonu oldu ve altın madalya kazandı. Turnuvada birçok ülkenin temsilcisi ile karşı karşıya gelen Ali Cengiz, tüm rakiplerini elemeye başardı. Ali Cengiz biyografisi ve hayatı da gündemde araştırılan konulardan birisi oldu. İşte Milli güreşçi Ali Cengiz ile ilgili bilgiler!

ALİ CENGİZ DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU!

Dünya Güreş Şampiyonası'nın son gününde 87 kiloda mindere çıkan Ali Cengiz altın madalya kazandı. Son dünya üçüncüsü olarak katıldığı şampiyonada 87 kiloda altın madalya elde eden Ankara ASKİ Spor'un milli güreşçisi Ali Cengiz, ilk turda Finlandiyalı Toni Heikki Metsomaeki'yi (7-3) 2'nci turda Olimpiyat Dünya Şampiyonu Ukraynalı Zhan Belenyuk'u 3-1 yendi. Çeyrek finalde ise dünya 2'ncisi Özbek Jalgasbay Berdimuratov'u 3-3'ten son puan avantajıyla yendi ve yarı finale yükseldi. Bu turda ise Ali Cengiz, Kazakistanlı Nursultan Tursynov'u 4-3 öndeyken tuşla yenerek finale yükseldi.

Haberin Devamı

Ali Cengiz, finalde Dünya Güreş Şampiyonası'nda üçüncülüğü birlikte paylaştığı Macar rakibi David Losonczi ile karşılaştı. Karşılaşmanın ilk dakikasında pasif güreşen Ali, rakibine 1 puan verdi ve maça yerde parter pozisyonunda başladı. Rakibine yerde puan vermedi ve maç ayakta devam etti. İik devrenin bitimine az bir süre kala Ali Cengiz, boyunduruk oyunuyla 6-1 öne geçti ve devre bu skorla sona erdi. İkinci yarıya kontrollü başlayan iki sporcuda karşılıklı puanlarla son dakikaya girdiler. 7-3 önde olan Ali Cengiz son saniyelerde puan versede maçı 8-7 kazanarak dünya şampiyonu oldu.

ALİ CENGİZ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NERELİ?

Müslüm Gürses 8 Nisan 1996’da dünyaya geldi. Akhisar Belediyespor'un güreşçisi Ali Cengiz, Brezilya'da yapılan 2015 Dünya Gençler Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazandı. Fransa'nın Macon kentinde düzenlenen 2016 Dünya Gençler Şampiyonasında 84 kiloda mücadele veren Ali Cengiz gümüş madalyada kazandı. Sırbistan’ın Novi Sad kentinde düzenlenen 2019 U23 Avrupa güreş şampiyonasında Ali Cengiz bronz madalya kazandı. Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de devam eden 4. İslam Dayanışma Oyunları’nda 85 kiloda Azerbaycanlı İslam Abbasov'a yenilerek gümüş madalya kazandı.

Haberin Devamı

Cezayir'in Vahran kentinde düzenlenen 19'uncu Akdeniz Oyunları'nda grekoromen stil 87 kilo üçüncülük müsabakasında Fransız rakibi Johnny Bur'u 4-0 yenerek bronz madalya kazandı. Sırbistan'ın Belgrad kentinde düzenlenen 2022 Dünya Güreş Şampiyonası'nda erkekler grekoromen stil 87 kilo üçüncülük müsabakasında İranlı rakibi Nasser Alizadeh'ı 7-1 yenerek bronz madalya kazandı. İlk turda Hint Sunil Kumar ile 1-1 berabere kaldı ve son puan avantajıyla ikinci tura yükseldi. İkinci turda Ukraynalı Andrii Antoniuk'i 3-1; çeyrek finalde İsviçreli Damian von Euw'u 8-3 yenerek yarı finale çıktı. Yarı finalde Danimarka adına yarışan Çeçen asıllı Turpal Bisultanov'a kayberederek bronz madalya maçına çıkmıştı.

Haberin Devamı

Hırvatistan'ın Zagreb kentinde düzenlenen 2023 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda erkekler grekoromen stil 87 kilo final maçında Macar István Takács'a 5-2 kaybederek gümüş madalya kazandı. İkinci turda Hollandalı rakibi Marcel Sterkenburg'un müsabakadan çekilmesiyle çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Azerbaycanlı İslam Abbasov ile 1-1 berabere kaldı ve son puan avantajjıyla yarı finale çıktı. Yarı finalde Gürcü Laşa Gobadze'yi 3-1 yenerek finale çıkmıştı

DÜNYA GÜREŞ ŞAMPİYONASI'NDA 7 MADALYA

Türkiye Güreş Milli Takımı, şampiyonayı 2 altın, 1 gümüş ve 4 bronz madalya olmak üzere toplam 7 madalya ile tamamladı. Türkiye Güreş Milli Takımı, grekoromen stilde (10), serbest stil kadınlarda (10) ve erkeklerde (10) toplam 30 sporcuyla katıldığı Dünya Güreş Şampiyonası'nda 7 madalya kazandı.

Haberin Devamı

87 kiloda Ali Cengiz ve 68 kiloda Buse Tosun Çavuşoğlu altın, 130 kiloda Rıza Kayaalp gümüş, 125 kiloda Taha Akgül, 92 kiloda Feyzullah Aktürk, 72 kiloda Selçuk Can ile 63 kiloda Enes Başar ise bronz madalya kazanan sporcular oldular.

BAKMADAN GEÇME!