Alex Oxlade-Chamberlain kimdir, kaç yaşında, hangi mevkide oynuyor? Alex Oxlade-Chamberlain Beşiktaş transferi ile gündemde!

Güncelleme Tarihi:

Alex Oxlade-Chamberlain kimdir, kaç yaşında, hangi mevkide oynuyor Alex Oxlade-Chamberlain Beşiktaş transferi ile gündemde
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2023 14:05

Beşiktaş, uzun süredir uğraştığı Alex Oxlade-Chamberlain’in transferini imza aşamasına getirdi. Alex Oxlade-Chamberlain Beşiktaş transferi ile gündemde yer almaya başladı. Siyah beyazlılar da bu gelişme üzerine futbolcuyu sözleşme imzalamak için İstanbul’a davet etti. Bugün saat 16.30'da İstanbul’a gelmesi beklenen Oxlade-Chamberlain, Beşiktaş yönetimi ile son kez masaya oturacak. Bu görüşmede herhangi bir sorun yaşanmadığı takdirde sağlık kontrolünden geçecek ve mukavele imzalayacak. Peki, Alex Oxlade-Chamberlain kimdir, kaç yaşında, hangi mevkide oynuyor? İşte merak edilenler...

Haberin Devamı

Sky Sport’un haberine göre, siyah beyazlı kulüple prensipte anlaşma sağlayan İngiliz futbolcu, sözleşme imzalamak için İstanbul’a geliyor. Başkan Ahmet Nur Çebi’nin geçtiğimiz hafta İngiltere’de bizzat görüştüğü Oxlade-Chamberlain, teklifi kabul ettiğini dün Beşiktaş Kulübü’ne bildirdi. İstanbul'a gelmesi beklenen Alex Oxlade-Chamberlain hakkında bilgiler taraftarlar tarafından araştırılmaya başlandı. Peki, Alex Oxlade-Chamberlain kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte, Alex Oxlade-Chamberlain'ın oynadığı mevki ve takımlar...

Alex Oxlade-Chamberlain kimdir?

Alex Oxlade-Chamberlain, 5 Ağustos 1993, Portsmouth, İngiltere doğumlu Jamaika asıllı İngiliz milli futbolcudur. 20 yaşında, Ağustos 2011 tarihinde yaklaşık 12 milyon Pound'luk bir ücretle Arsenal FC takımı ile sözleşme imzalayan futbolcu, kanat oyuncusu olarak oynamaktadır.

Haberin Devamı

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası forma giyerek Wayne Rooney'nin ardından Avrupa Futbol Şampiyonası'nda İngiltere'yi temsil eden en genç ikinci oyuncudur. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gol atan en genç İngiliz futbolcu unvanını taşımaktadır.

Alex Oxlade-Chamberlain, İngiltere'nin eski milli futbolcusu Mark Chamberlain'in oğludur. Amcası Neville Chamberlain de profesyonel bir futbolcuydu. Kardeşi Christian Oxlade-Chamberlain'de kendisi gibi futbolcudur.

Southampton altyapısından yetişip A takıma yükselen Alex Oxlade-Chamberlain, 2011’de 13.8 milyon Euro’ya Arsenal’e, 2017’de de 38 milyon Euro’ya Liverpool’a Transfer olmuştu. Geçtiğimiz temmuz ayında Liverpool ile yollarını kesin olarak ayıran Oxlade-Chamberlain, İngiltere Milli Takımı’nda da 35 kez forma giyip 7 gol attı.

BAKMADAN GEÇME!