Ahmet Suat Özyazıcı kimdir, kaç yaşında ve nereli? Trabzonspor’un efsane ismi Ahmet Suat Özyazıcı vefat etti

Güncelleme Tarihi:

Ahmet Suat Özyazıcı kimdir, kaç yaşında ve nereli Trabzonspor’un efsane ismi Ahmet Suat Özyazıcı vefat etti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2023 20:11

Trabzonspor camiasının yakından tanıdığı Ahmet Suat Özyazıcı, hayatını kaybetti. Özyazıcı bordo mavililerin başında 4 lig şampiyonluğu, 4 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 2 kez Başbakanlık kupası zaferi yaşamıştı. Trabzonspor, Özyazıcı’nın vefatı sonrası sosyal medya hesabından taziye mesajı yayınladı. Futbolseverler ise Ahmet Suat Özyazıcı’nın hayatına ilişkin bilgileri merak ediyor. Peki Ahmet Suat Özyazıcı kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte, Trabzonspor efsanesi olarak da tanınan ismin hayatı…

Haberin Devamı

Bordo mavililer ile birlikte sayısız başarıya imza atan Ahmet Suat Özyazıcı bugün hayatını kaybetti. Trabzonspor’un sosyal medya hesabının yanı sıra başarılı file bekçisi Uğurcan Çakır, sosyal medya hesabından başsağlığı mesajı yayımladı. Trabzonspor ile birlikte lig şampiyonluğu, Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası, Başbakanlık Kupası gibi zaferler elde eden başarılı ismin vefat haberinin ardından Beşiktaş ve Galatasaray’dan taziye açıklaması geldi. Peki Ahmet Suat Özyazıcı kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte, detaylar...

AHMET SUAT ÖZYAZICI KİMDİR?

Ahmet Suat Özyazıcı, Trabzonspor eski teknik direktörüdür. 1936 doğumlu olan Özyazıcı, 18 Şubat 2023 tarihinde vefat etmiştir. Trabzonspor ile birlikte 4 Lig Şampiyonluğu, 3 Türkiye Kupası, 5 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 2 Başbakanlık Kupası ve 2. Lig şampiyonluğu kazanmıştır.

Haberin Devamı

Futbol hayatına Yolspor'da başlamıştır. Daha sonra zamanının Trabzon'daki (İdmangücü ile birlikte) en popüler futbol takımı olan İdmanocağı'nda gerçek anlamıyla futbola kendini adamıştır. İdmanocağı ve İdmangücü arasındaki rekabetin bir getirisi olarak; Trabzon'daki futbol kültürünün bağrında yetişen Özyazıcı, Trabzon'daki futbol kulüplerinin Trabzonspor çatısı altında birleşmesiyle [1] Trabzonspor'da top koşturmaya başlamıştır.

Futbolu bıraktıktan sonra teknik direktörlük kariyerine başlayan Özyazıcı, Trabzonspor'u değişik dönemlerde çalıştırmıştır.

 

BAKMADAN GEÇME!