A Milli Erkek Hentbol Takımı’nda Daniel Gordo dönemi başladı

Güncelleme Tarihi:

A Milli Erkek Hentbol Takımı’nda Daniel Gordo dönemi başladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2024 23:36

İspanya Ligi'nde Ademar Leon takımını yöneten Daniel Gordo, düzenlenen törenle A Milli Erkek Hentbol Takımı Başantrenörlük görevine getirildi.

Haberin Devamı

Ankara'daki Türkiye Hentbol Federasyonu Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu'nda düzenlenen imza törenine THF Başkanı Uğur Kılıç, A Milli Erkek Takımlarından Sorumlu Asbaşkan Salim Öztürk ve Başantrenör Daniel Gordo katıldı. İmza töreninin ardından Daniel Gordo ve THF Başkanı Uğur Kılıç, hazırlık kampına katılan A Milli Erkek Takımı oyuncuları ile görüştü.

Törende konuşan THF Başkanı Uğur Kılıç, "Bugün bizim için çok önemli bir gün, önemli bir hentbol kariyerine sahip, çok önemli hentbol ülkesi olan İspanya Süper Ligi'nden bir antrenör ile imza törenindeyiz. Öncelikle bundan önceki dönemdeki antrenörümüz olan Okan Halay hocamız ve daha önceki antrenörlerimize emeklerinden dolayı teşekkür ederiz. Hepsi Milli Takımımıza değerli katkılar sağladı. Son dönemde Erkek Milli Takımımız gelişim döneminde olduğunu söyleyebilirim. Bundan da memnunuz. Şimdi farklı hedeflerimiz var. Önümüzdeki Kasım ayına kadar resmi maçımız olmayacak. Avrupa Şampiyonası finallerine gidebilmek için önemli ve uzun bir hazırlık süremiz olacak. Ekolüne, tecrübesine çok güvendiğimiz Dani ile uzun zamandan beri süren görüşmelerimizin ardından bir anlaşma yaptık. Ben Türk hentboluna farklı bir nefes, farklı bir enerji getireceğine inanıyorum. dedi.

Haberin Devamı

A Milli Erkek Takımı'ndan Sorumlu Asbaşkan Salim Öztürk de, "Hentbolumuz açısından önemli bir gün. Türk hentbolu son yıllarda ciddi bir ivme kazandı. Bundan önce görev yapan başta Okan Halay başta olmak üzere, görev alan tüm antrenörlerimize teşekkür ediyorum. Türk hentbolunu milli takımlar düzeyinde önemli bir yere getirme hedefindeyiz. Federasyon olarak yaptığımız başarılı çalışmaların sonuçlarını, Milli Takımlar seviyesinde de almak istiyoruz. Bu nedenle yaptığımız görüşmeler sonucu Hocamız ile anlaştık. Türk gençliğine değer katacak bir antrenör. Kendisine başarılar diliyor, hoş geldiniz diyorum." şeklinde konuştu.

İspanyol teknik adam Daniel Gordo ise, "Türk hentbolunun yıllardan beri süre gelen bir geçmişi var. Avrupa takımları arasında bunun önemi büyük. Güçlü hedeflerimiz var ve Türk hentbolunu olabilecek en iyi seviyelere getirme hedefi için çok çalışacağım. Hatta Avrupa ülkeleri ile rekabet edebilecek düzeye getirme hayalim var" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Gordo bir soru üzerine "Antrenmanlara önem vermeyi planlıyorum. Türk hentbol takımında takım ruhunu oluşturup, yeni oyunculara şans vermek istiyorum. En önemlisi oyuncuların motivasyonunun yüksek olması ve takım ruhu. Bunun için de kamplar ve antrenmanlar çok önemli. 10 aylık hazırlık dönemi bizim için şans, yeni teknik ve stratejiler için vaktimiz olacak. Takıma yeni fikirler ve misyonlar getirmek hedefim olacak" dedi.

Daniel Gordo hakkında

A Milli Erkek Hentbol Takımı Başantrenörü olan Daniel Gordo, başantrenörlük kariyerine 2005 yılında henüz 24 yaşındayken İspanya'nın Club Balonmano Zamora takımında başladı. Aynı sürelerde Kastilya-Leon Hentbol Federasyonu genç takımlarında sportif direktörlük ve antrenörlük yaptı.

Haberin Devamı

2012 -2015 yılları arasında İspanya'nın en üst ligi ASOBAL'da mücadele eden Ademar León takımında sırasıyla antrenör, yardımcı antrenör ve başantrenörlük görevlerini yerine getirdi.

-2016-2017 sezonunda Faroe Adaları'nın Kyndil Torshavn takımının başantrenörü olan Gordo, kadın ve erkek takımları ile şampiyonluğa ulaşırken, yılın en iyi antrenörü seçildi.

-2017-2020 yıllarında ASOBAL'da Club Balonmano Nava'nın başantrenörlük görevi üstlendi.

-2019-2020 yıllarında Brezilya Milli Takımı'nı da yönetti ve Brezilya Milli Takımı'yla Panamerikan Oyunları'nda Yarı Final başarısı gösterdi.

-2021-2022 sezonuna Belarus 1. Ligi takımlarından Meskhov Brest’in başında Şampiyonlar Ligi’nde mücadele ederek başlayan Gordo, daha sonra Mısır Hentbol Ligi’nin önemli takımlarından Al Ahly'nin başantrenörü olarak 2022 yılında Afrika Süper Kupası'nı kazandı.

Haberin Devamı

-2023-2024 sezonunda İspanya’nın Ademar Leon takımıyla anlaşan Daniel Gordo, başantrenörlük görevine ASOBAL’da devam ediyor.

BAKMADAN GEÇME!