A Kadın Milli Takım Başantrenörü Ekrem Memnun: "Amacımız lider şekilde Avrupa Şampiyonası’na gitmek"

Güncelleme Tarihi:

A Kadın Milli Takım Başantrenörü Ekrem Memnun: Amacımız lider şekilde Avrupa Şampiyonası’na gitmek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2022 20:57

FIBA 2023 Kadınlar Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde 24 Kasım Perşembe günü Arnavutluk ve 27 Kasım Pazar günü Slovenya ile karşılaşacak olan A Kadın Milli Takımımız, hazırlıklarını müsabakaların oynanacağı Mersin Servet Tazegül Spor Salonu’nda sürdürüyor. Ay-yıldızlılarımızın Başantrenör Ekrem Memnun yönetiminde gerçekleştirmiş olduğu çalışmayı Türkiye Basketbol Federasyonu yöneticileri de takip etti.

Haberin Devamı

Antrenman öncesinde TBF Kadın Milli Takımlar Direktörü Nilay Yiğit Kartaltepe, A Kadın Milli Takım Menajeri Yasemin Horasan, A Kadın Milli Takım Başantrenörü Ekrem Memnun ve A Kadın Milli Takım oyuncularından Tuğçe Canıtez ile Olcay Çakır Turgut değerlendirmelerde bulundu.

TBF Kadın Milli Takımlar Direktörü Nilay Yiğit Kartaltepe yapmış olduğu açıklamada oyuncuların hem lig hem de Avrupa'daki yoğun bir temponun ardından milli takıma katıldığını söyledi. Kartaltepe, “Mersin’in ev sahipliği için herkese çok teşekkür ederiz. Oyuncular sezona devam ediyorlar ve yoğun bir tempoları var. Şimdi bir haftalık bir milli takım aramız bulunuyor. Oyuncularımızın hepsi iyi durumda. Elemelerde Arnavutluk ve Slovenya maçları oynayacağız. İkide iki yaparak Avrupa Şampiyonası’na katılmak istiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

A Kadın Milli Takım Menajeri Yasemin Horasan ise Mersin’de iki önemli karşılaşma oynayacaklarını söyledi. Horasan ayrıca, “Önce Arnavutluk ardından Slovenya ile karşılaşacağız. Kamp için dün toplandık. Gerçekten güzel ve keyifli bir ortamda çalışmalarımızı yapıyoruz. Herkes çok motive ve sorumluluklarının da farkında. Umuyorum öncelikle Perşembe günü oynayacağımız Arnavutluk karşılaşmasını sonrasında da Pazar günü karşılaşacağımız Slovenya maçını kazanarak Avrupa Şampiyonası’na gitme yolunda çok büyük bir avantaj yakalayacağız. Buradan Mersinli sporseverlerden desteklerini rica ediyoruz. Onları sahada yanımızda görmek oyuncularımız ve takımımız için her zaman büyük bir motivasyon. Basketbolseverleri salona bekliyoruz.” dedi.

A Kadın Milli Takım Başantrenörü Memnun ise müsabakalara iyi hazırlandıklarını söyleyerek şu değerlendirmelerde bulundu:
"Grupta avantajlı bir durumdayız. Çok ciddi iki rakibimiz olan Polonya ve Slovenya’yı ilk maçlarda mağlup ettik. Amacımız, bu avantajımızı koruyup, gruptan birinci çıkarak Avrupa Şampiyonası’nda yer almak. Arnavutluk ve Slovenya bu penceredeki rakiplerimiz. Arnavutluk nispeten zayıf bir takım. Ancak o karşılaşmayı Slovenya maçına hazırlık olarak görmek istiyoruz. Bizim buradaki önemli maçımız Slovenya ile. Elimizdeki avantajı kaybetmek istemiyoruz. Konsantrasyonumuz da o karşılaşmayı kazanmak üzere. FIBA 2023 Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda mutlaka yer almak istiyoruz. Paris Olimpiyat Oyunları’na katılma kotası bu turnuvadan alınıyor. Bizim en büyük hayalimiz ve hedefimiz Olimpiyat Oyunları’nda yer almak. Bunu gerçekleştirebilmek için öncelikle Kasım ve Şubat ayında oynayacağımız pencereler ile Avrupa Şampiyonası’na katılmamız gerekiyor. Oyuncu arkadaşlarımız bu durumun bilincindeler. Sezon ortasındayız ve herkes kendi kulübünde yoğun bir programdan buraya geliyor. Ancak arkadaşların katılımından, buradaki konsantrasyonundan ve isteğinden çok memnunum. Umuyorum ki A Kadın Milli Takımımız bugüne kadar yaptığı gibi kendine yakışır bir şekilde ülkemizi ve Türk basketbolunu en iyi şekilde temsil edecek.” dedi.

Haberin Devamı

Mersin’de daha önce de A Kadın Milli Takımımızın maç oynadığının altını çizen Ekrem Memnun, “Mersinli basketbolseverler takımımızı çok destekliyor ve yalnız bırakmıyor. Bu bizim için çok önemli. Özellikle Slovenya karşısında onların desteklerine ihtiyacımız var. Zaten o desteği vereceklerine de eminiz. Taraftarlarımızın desteğine layık bir basketbol ortaya koyacağız. Elimizden gelen her şeyi yapıp bu şampiyonada olmak istiyoruz.”

A Kadın Milli Takım oyuncularından Tuğçe Canıtez de Avrupa şampiyonası hayallerinin devam ettiğini dile getirdi. Tüm ekibin iki maçı da kazanmaya odaklandığını vurgulayan Tuğçe, şunları kaydetti: "Genç bir takıma sahibiz. Güzel bir kadromuz var. Hazırlıklarımıza başladık. İnşallah bizim için güzel iki maç olacak. Özellikle Slovenya maçı bizim için çok önemli. Mersin'de daha önce de maçlarımız oldu. Gerçekten taraftarın desteği inanılmazdı. Bu iki maçı da tekrar Mersin taraftarının önünde oynamak çok keyifli olacak. İnşallah güzel iki maç çıkartarak yolumuza devam edeceğiz."

BAKMADAN GEÇME!