2023 Ballon d'Or ödülünü kazandı: Aitana Bonmati kimdir, kaç yaşında? İşte hayatı ve biyografisi!

Güncelleme Tarihi:

2023 Ballon dOr ödülünü kazandı: Aitana Bonmati kimdir, kaç yaşında İşte hayatı ve biyografisi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2023 02:25

Aitana Bonmati'nin hayatı, 2023 Ballon d'Or ödülünü kazanmasıyla dikkat çekti. Avrupa'da sezonun en iyi futbolcusuna verilen Ballon d'Or ödülü, Lionel Messi'nin oldu. Kadınlarda Ballon d'Or ödülü ise Barcelona ve İspanya Milli Takımı'nın yıldızı Aitana Bonmati'ye verildi. Bonmatí Conca, Liga F kulübü Barselona ve İspanya kadın milli takımında orta saha oyuncusu olarak oynayan Aitana, 25 yaşındadır. Peki, Aitana Bonmati kimdir, kaç yaşında? İşte, hayatı ve biyografisi hakkında bilgiler...

Haberin Devamı

Ballon d'Or 2023 ödülleri belli oldu. Kadınlarda Ballon d'Or'un sahibinin de açıklandığı etkinlikte 30 kişilik aday listesinde bulunan Kim Min-Jae'nin sıralaması belli olurken Dominik Livakovic'in de aday olduğu 'Yılın kalecisi' ödülü de sahibini buldu. Erkeklerde Lionel Messi, kadınlarda ise Aitana Bonmati ödülü kazandı. Peki, Aitana Bonmati kimdir, kaç yaşında? İşte, o isimle ilgili bilgiler.

Aitana Bonmati kimdir?

Bonmati 25 yaşındadır. Aitana Bonmatí Conca, Liga F kulübü Barselona ve İspanya kadın milli takımında orta saha oyuncusu olarak oynayan İspanyol profesyonel bir futbolcudur. Kadın futbolunun en iyi oyuncularından biri olarak kabul ediliyor.

2016-17 sezonu öncesinde Barselona'nın ilk takımına terfi etti ve 2018-19 sezonundaki çıkış yılına kadar kulüpte yedek kulübesinde forma giydi . 2019'da Barselona tarihindeki ilk UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi finaline başladı ve daha sonra ilk kez Yılın Katalan Oyuncusu seçildi.

Haberin Devamı

2020-21 sezonu boyunca Bonmatí, Barselona'nın kıtasal tiz galibiyet mücadelesinde çok önemliydi. Kariyerinin en dikkat çekici performanslarından birini 2021 UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi finalinde sergileyerek Barcelona'nın üçüncü golünü attı ve Finalin MVP'si seçildi.

2022-23 sezonunda, tüm müsabakalarda 19 gol atarak gol atma becerisini büyük ölçüde geliştirdi ve aynı zamanda takımına bir başka yerel lig ve Şampiyonlar Ligi'nde ikiye katlama gücü verdi.

2017'den bu yana İspanya kadın milli takımının üst düzey oyuncusu olarak görev yapıyor ve 2019'da ve galip gelen 2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası'nda İspanya'nın kadrosunda yer aldı ve turnuvanın en iyi oyuncusu olarak Altın Top ödülünü de kazandı .

BAKMADAN GEÇME!