Pyeongchang Kış Olimpiyatları'nda Türkiye'den bir ilk | 2018 Kış Olimpiyatları madalya sıralaması

Güncelleme Tarihi:

Pyeongchang Kış Olimpiyatlarında Türkiyeden bir ilk | 2018 Kış Olimpiyatları madalya sıralaması
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2018 15:34

Güney Kore'nin Pyeongchang şehrinde organize edilen 2018 Kış Olimpiyatları'nda heyecan devam ediyor. On birinci günün bittiği ve on ikinci gün müsabakalarının başlayacağı olimpiyatlarda madalyalar sahiplerini bulmaya devam ediyor. Oyunlara artistik buz pateninde Türkiye'yi temsil eden Alisa Agafonova ile Alper Uçar çifti bir ilke imza attı. Peki 2018 Kış Olimpiyatları'nda hangi ülke kaç madalya aldı? Türkiye Olimpiyatlarda madalya aldı mı?

Haberin Devamı

Kış Olimpiyatları'nın on birinci günü, Güney Kore'nin Pyeongchang şehrinde oynanan oyunlarla devam ediyor. 2018 Kış Olimpiyatları'nda şuana kadarki müsabakalarda alınan madalya yarışında zirvenin sahibi ülkesi Norveç oldu. Norveç üç gün önce Almanya'dan zirveyi almıştı.

23. Kış Olimpiyatları'nın 11. günü sonunda 11 altın, 10 gümüş ve 8 bronz madalyası bulunan Norveç, madalya tablosundaki  mutlak liderliğini sürdürdü. 2018 Kış Olimpiyatlarında, zirvedeki Norveç'in ardından madalya sıralaması şöyle devam ediyor;

Almanya, 11 altın, 7 gümüş, 5 bronz madalyayla ikinci, Kanada ise 8 altın, 5 gümüş, 6 bronz madalyayla üçüncü sırada yer aldı.

Güney Kore'nin Pyeongchang şehrinde 9 Şubat - 25 Şubat tarihlerinde düzenlenecek olan ve 92 ülkenin katıldığı 15 spor dalındaki 98 müsabakada 2.920 sporcu yarışacak.

OLİMPİYATLARDA TÜRKİYE'NİN BAŞARISI

Haberin Devamı

2018 PyeongChang Kış Olimpiyatları'nda artistik buz pateninde Türkiye'yi temsil eden Alisa Agafonova ile Alper Uçar, buz dansı serbest programda 19'uncu oldu. Güney Kore'nin PyeongChang kentinde düzenlenen oyunların 11. gününde, artistik buz pateni serbest programda mücadele eden Alisa Agafonova ile Alper Uçar ikilisi, piste çıktı. Türkiye'nin Kış Olimpiyatları tarihinde serbest programa kalan ilk buz dansı çifti konumundaki milli sporcular, toplam 147,18 puanla 19'uncu sıranın sahibi oldu.

1924’te başlayan Kış Olimpiyatları programına 1976’da eklenen buz dansında Alisa ve Alper çifti, olimpiyatlara, 2014 Sochi’de katılmış ve ülkemizi temsil ederek tarihe geçmişti. Alisa ve Alper çifti, daha önce de 2011 Erzurum Üniversite Oyunları’nda ikinci olmuş ve bu branşta ülkemize madalya kazandıran ilk çift olma gururunu yaşamıştı.

 

 

BAKMADAN GEÇME!