Spora gönül verdiler

Güncelleme Tarihi:

Spora gönül verdiler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2013 12:02

Grün Stern Keltern Basketbol Kulübü'nün alt yapı antrenörü ve sporcusu Atilla Demirtaş ve ailesi Alman sporunda iz bırakmanın gururunu yaşıyor.

Haberin Devamı

Demirtaş ailesinin spor aşkı bir başka
Almanya'nın Pforzheim kentinde faliyetlerini sürdüren bölgenin en iyi basketbol takımlarından ve Kadınlar Almanya Birinci Ligi'ne çıkmak için son bir maçı kalan Grün Stern Keltern Basketbol Kulübü'nün alt yapı antrenörü ve sporcusu Atilla Demirtaş ve ailesi Alman sporunda iz bırakmanın gururunu yaşıyor. Spor hayatlarının bir parçası, Sporun içinden gelen 'Örnek' bir aileyi bugün sizlerle paylaşmak istiyoruz. Tekirdağ'da okul takımında oynadı yıllarda Türkiye birincisi olan basketbolcu ve kaptanı, şimdilerde Almanya'da Grün Stern Keltern Basketbol Kulübü'nün alt yapı antrenörü ve sporcusu Atilla Demirtaş, ailesiyle birlikte imrendirecek bir tablo sergiliyor... Anne Amelle Demirtaş, eski milli basketbolcu ve halen Grün Stern Keltern Basketbol Kulübü'nün altyapı antrenörü ve amatör basketbol oynuyor.

Haberin Devamı

Geleceğin Yıldızları
Demirtaş ailesinin 13 yaşındaki büyük kızları Ayşe, yüzücü, kareteci, tenisci ve eyalet karması basketbolcusu, Pforzheim ve takımının gururu. Henüs 10 yaşında olan ve geleceğin İbrahim Kutluay'ı olarak gösterilen Timur ise 12 yaş basketbol takımının kaptanı ve sayı makinesi. Bu kulüpte basketbol eğitimi alıyor. Şimdiden eyalet karmasına göz kırpıyor. Genç basketbolcunun en büyük arzusu Fenerbahçe'de basketbol oynamak ve basketbolu burada bir jübüle ile bırakmak. Evin en küçün çocuğu 8 yaşındaki Ayla'da kendi yaşıtındaki kız basketbol takım olmadığı için abisiyle aynı erkek takımda oynuyor.

Atilla Demirtaş, sporcu bir aile babası olmanın gururunu yaşadığını belirtirken, "Basketbola Tekirdağ altyapısında başladım. Tüm kademeleri aşıp, takım kaptanlığına kadar yükseldim. Halen Grün Stern Keltern Basketbol Kulübün'de antrenör olarak görev yapıyorum. Sporcu eşim ve çocuklarımla gurur duyuyorum. Tüm ailelerin çocuklarını sadece futbola değil sporun diğer branşlarına da yönlendirmesini istiyorum. Spor yapan çocukların kişilikleri oturuyor, sağlıklı vücuda ve zihne sahip oluyorlar. Arkadaşlıkları farklı oluyor. Büyük bir camianın içine giriyorlar. Spor demek aslında hayat demek. Biz yaşamımızla örnek insanlar olmaya çalışıyoruz" dedi.,

Haberin Devamı

Herkes spor yapmalı

Büyük kızı Ayşe'nin küçük yaşta yüzme branşını seçtiğini daha sonra kendi isteğiyle basketbol oynamaya başladığını belirten Atilla Demirtaş, "Şu anda bölgenin en önemli gelecek vadeden basketbolcularından birisi oldu. Alman Milli takımdan davet geldi. Önümüzdeki günlerde Avrupa'nın, belkide dünyanın en önemli, sporcularından biri olacak. Ufak oğlum Timur da öyle, yönlendirme yapmadım. Kendi isteğiyle basketbolu seçti. Önemli olan spor yapmalarıydı. Aileler çocuklarını spora yönlendirirken, Alman devleti ve özel sektörde spora yatırım yapmalı. Ne kadar çok Türk çocuğu basketbol oynarsa Türk sporcularda o kadar ilerler. " diye konuştu.

Haberin Devamı

Bir koltukta 3 karpuz

Sporcu bir ailede annelik gibi zor bir görevi üstlenen, bir taraftan da Grün Stern Keltern Basketbol Kulübü'nde alt yapı antrenörlüğü yapan Amella Demirtaş'ın de ailelere tavsiyeleri var. Eski milli basketbolcu olan Amella Demirtaş şunları söylüyor: "Günümüzde, bu sınav sistemininde getirdiği bir takım zorluklar yüzünden çocuklar, derslerini etkiler diye spordan uzaklaştırılıyor. Örneğin bizim büyük kızımız Ayşe sabah 15.30'da antrenmana gidiyor. Akşam saat 20.00'de evde oluyor, dersleri de gayet iyi. Günümüzde firmalar, bir kişiyi işe alırken hangi fakülteden mezun olduğunu değil, sosyal alanda neler yaptığını soruyor. Başarının anahtarı artık sosyal ve sportif faaliyetler, bütün dünya bunu kabul etti.

Haberin Devamı

Ben Grün Stern Keltern Basketbol Kulübü alt yapı antrenörlüğü yapıyorum, genç basketbolculara mutlaka bunu aşılamaya çalışıyorum. En önemli ise. Günümüzde gençler o kadar kısıtlı çevre ve mekanlardalar ki, sokak bilmiyorlar, oyun bilmiyorlar. Spor çocukları kötü alışkanlıklardan da koruyacaktır."

Gözü Alman kadın milli takımında
13 yaşında 16 yaş gurubu Alman milli takımdan davet alman başarısı gösteren Ayşe Demirtaş, "2 yıldır basketbol oynuyorum. Günde 2,5 saat antrenman yapıyorum ve yaklaşık 5 bin metre koşuyorum. Aslında basketbola amatörce başladım. Buralara geleceğimi hiç bilmiyordum. Şuanda gayet mutluyum. Çalışma azmiyle devam ediyorum. Hedefim bu sene ne Alman milli takımında kalıcı olmak. Türk kızlarına örnek olmak isitiyorum." dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!