Emre Belözoğlu: 'Bazı oyuncularla vedalaşmamız gerekiyor...'

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2024 18:12

Trendyol Süper Lig’in 20. haftasında MKE Ankaragücü, sahasında karşılaştığı Kasımpaşa’yı 3-1’lik skorla mağlup etti.

Haberin Devamı

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısına MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Pençe-Kilit Harekat bölgesinde terör saldırısı sonucu şehit olan Mehmetçikler için başsağlığı dileyerek başladı.

Belözoğlu, galibiyet aldıkları için takım olarak mutlu olduklarını söyleyerek, "Bizim için önemli bir maçtı. Antalyaspor maçından sonra aramızda yaptığımız analizler skor anlamında karşılığını vermese de oyun anlamında her berabere kaldığımız maç hatta bence kaybettiğimiz Trabzonspor maçı dahil olmak üzere her maçı kazanabilirdik ama o süreç sonunda 5 beraberlik sonunda bir mağlubiyet gelince ister istemez maçı kazanamıyormuşuz gibi oyuncunun üzerinde bir baskı oluşturdu. Bugün bu anlamda önemli buluyorum. Antalyaspor maçından sonra oluşan süreç oyuncuların reaksiyonu bizim onlara gösterdiklerimizi uygulama çabaları, bir teknik adam olarak, bir abileri olarak beni çok mutlu ediyor. İyi grup enerjisine sahip bir takımım var" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

FIFA tarafından MKE Ankaragücü’ne verilen 3 dönem transfer yasağının kalkacağını düşündüklerini belirten Emre Belözoğlu, "Yöneticilerimizle yaptığımız görüşmelerde onlar da bize bunu sözünü verdiler. Camiaya da bunun sözünü verdiler zaten. Biz bunu kalkacağını düşünüyoruz. Ona göre hazırlığımızı yapıyoruz. Biz birçok şeyi aslında kafamızda hazırlamıştık. Yani bizim oyuncularla da görüşmelerimiz olmuştu. Mevkilerimiz de belliydi ama bizim zaten mevcut 15 yabancı oyuncumuz var. Öncelikle bazı oyuncularla vedalaşmamız gerekiyor. O tarafa açmak için planlarımız ve görüşmelerimiz var. Çünkü bir yanda da bizi burada yarışıyoruz. Yani şimdi ben mesela mevcut kadroda bulunan oyuncularla belki 1-2 tanesi ile yollarımı ayırmak zorunda kalacağım. Aynı zamanda da bir hedefim var. Maç kazanmam gerekiyor. Kolay bir süreç değildi benim için ama artık kararlarımızı verdik. Yönetimimize de ilettik. Gerek ben gerek yöneticilerimizi görüşmeleri yapıyorlar. Bu süreç bizim için kolay olmayacak ama öncelikli olarak transfer tahtasını açmamız gerekiyor. Bu yasağı kaldırmamız gerekiyor. Biz bir çalışma yapmıştık. Ben bu formaya layık yani en azından 3 aylık süreçte camianın, taraftarının ne istediğini gözlemleyebiliyorum, inşallah yanılmayız. Doğru oyuncular getireceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

Sami Uğurlu: “Kadro derinliğimizde biraz problemimiz var”

Kasımpaşa Teknik Direktörü Sami Uğurlu ise, maçın genelinde skorun böyle olmasının büyük sürpriz olduğunu dile getirerek, “Oyunun neredeyse tamamında topa sahip olan, oyunun her bölgesinde doğru oynayan ikinci, üçüncü bölge baskılarını doğru yapan ve hücum geçişlerinde de pozisyon bulan bir Kasımpaşa takımı vardı. Ancak tabii bununla birlikte baktığınızda Ankaragücü’nün yakaladığı pozisyonların tamamıyla bizim yaptığımız bireysel hatalardan kaynaklandığını görebiliyoruz. Genç oyuncularımız var. Genç oyuncularımızı kazanmak için daha fazla oynatmak gerekiyor, daha fazla süre vermek gerekiyor. Yaptığı hatalardan sonra çok fazla onları eleştirmemek gerekiyor. Sadece doğruyu gösterip geliştirmek gerekiyor. Yukarıya, milli takımlara kazandırmak için büyük takımlara kazandırabilmek için bunu yapmamız gerekiyor. Tabii bunu yaparken de zaman zaman bu durum kazalara sebebiyet verebiliyor. Biz de böyle bir gün yaşadık. Aslında merkez savunmada bireysel hatalarla yediğimiz gollerle maçı kaybettik. Bundan dolayı da hem Emre hocayı hem Ankaragücü takımını tebrik ediyorum. Dediğim gibi kadro derinliğimizde biraz problemimiz var. Oyuncu değişikliği yapamıyoruz. Aynı 11’le arka arkaya oynadığımız bu beşinci hafta. Burada atletik performans verilerine baktığımızda savunmada yine 2 tane 2006 doğumlu, 17 yaşında, 2 tane evladımız. Onlar da ellerinden geldiği kadar her şeyi ortaya koyuyor. Ancak arka arkaya dördüncü, beşinci maç sonrasında problemler yaşayabiliyor. Biz bunu aslında oyun olarak Başakşehir maçında biraz daha yaşamıştık. Bu maçta oyun kontrolünü alıp dediğim gibi beklemediğimiz bireysel hatalardan yediğimiz gollerle maçı kaybettik ama tabi bizi düşürmeyecek. Bundan sonra da arka arkaya maçlarımız var. En iyi şekilde, en doğru şekilde hem antrenman periyotlamasıyla hem de antrenmanla birlikte aslında dinlenmenin de çok önemli olacağı periyot bu. Çünkü 3 günde arayla maç oynuyorsunuz. Tekrar istediğimiz seviyeye geleceğimizi düşünüyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!