Spor hattı

Güncelleme Tarihi:

Spor hattı
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2005 02:02

Genç bayanlara güçlü rakipler

VOLEYBOLDA,
2005 Genç Bayanlar Dünya Şampiyonası kuraları dün Ankara’da çekildi. 12 ülkenin katılımıyla 2 grup halinde gerçekleştirilecek şampiyona, Ankara ve İstanbul’da 23-31 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Türkiye’nin de yer aldığı (A) Grubu’nda Hırvatistan, Sırbistan-Karadağ, ABD, Japonya ve Brezilya, (B) Grubu’nda ise İtalya, Rusya, Mısır, Porto Riko, Dominik Cumhuriyeti ve Çin bulunuyor. Ay yıldızlı ekibimiz maçlarını Ankara’da oynayacak.

Filede 7 maç var

HALKBANK Bayanlar Voleybol Birinci Ligi’ne bugün oynanacak 7 maçla devam edilecek. Program şöyle: Burhan Felek Spor Salonu: 13.00 Emlak Bankası-DYO Karşıyaka. Ankara S.S.Tarcan Spor Salonu: 13.30 E.Toki-F.Bahçe, 15.00 Anadolu Voleybol İhtisas-Numune, 19.00 İller Bankası-Eczacıbaşı, Gaziantep Kamil Ocak Spor Salonu: 15.00 G.Antep Şahinbey Belediyesi-Türk Telekom Avea, İzmir Atatürk Spor Salonu: 13.00 Göztepe-Beşiktaş, Diyarbakır Dicle Üniversitesi Spor Salonu: 11.30 Dicle Üniversitesi-Yeşilyurt.

Mardinspor-Vestel Manisa

İKİNCİ Futbol Ligi A Kategorisi’nde, Mardinspor ile Vestel Manisaspor arasındaki erteleme maçı bugün yapılacak. Ligin 21. haftasında, yoğun sis nedeniyle 20 Şubat Pazar günü yapılamayan karşılaşma, 21 Kasım Stadı’nda saat 12.00’de başlayacak. Özgüç Türkalp’in yöneteceği maçın yardımcı hakemleri Erkin Efekan Ayan ve Ö. Fatih Kalaycı.

Trabzon Lisesi’nin rakipleri belli oldu

FUTBOLDA Liselerarası Dünya Şampiyonası’nda mücadele edecek olan Trabzon Lisesi’nin rakipleri belli oldu. Kırmızı beyazlılar, nisan ayında Danimarka’da yapılacak şampiyonada D Grubu’nda İran, İtalya, Macaristan, Çek Cumhuriyeti ve Slovak ekipleri ile karşı karşıya gelecek.

Kulaçlar boşa atılıyor

Uluslararası federasyonlar, Türk yüzücülerin yurt içinde düzenlenen organizasyonda gerçekleştirdiği dereceleri tanımıyor.

TÜRK yüzücülerin, yurt içinde düzenlenen organizasyonlarda gerçekleştirdiği dereceler, Avrupa Yüzme Birliği (LEN) ve Uluslararası Amatör Yüzme Federasyonu (FINA) tarafından tanınmıyor.

FINA ve LEN tarafından yıllık olarak açıklanan yarış takviminde, dünyanın pek çok ülkesinde gerçekleştirilen ulusal şampiyonalar ve turnuvalar bulunuyor. Türkiye Yüzme Federasyonu’nun bu konuda herhangi bir başvurusunun bulunmaması nedeniyle her iki uluslararası federasyonun yıllık yarış takviminde Türkiye’deki hiçbir organizasyon yer almıyor. Türkiye’nin düzenlediği yüzme şampiyonalarının LEN ve FINA takvimlerinde yer almaması nedeniyle, Türk sporcuların yurt içinde elde ettikleri derecelerin hiçbir geçerliliği bulunmuyor. Türk yüzücülerin olimpiyat oyunlarına katılabilmeleri için gereken baraj derecelerini de yine yurt dışındaki şampiyona ya da turnuvalarda gerçekleştirmeleri gerekiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!