Sorunları Kolot çıkardı

Güncelleme Tarihi:

Sorunları Kolot çıkardı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2007 16:25

Beşiktaş eski teknik direktörü Jean Tigana, takımdaki sorunların Celal Kolot'tan kaynaklandığını belirterek "Yanında tanımadığım Sinan Engin'le birlikte zor anlar yaşattılar" dedi.

Haberin Devamı

Jean Tigana düzenlediği basın toplantısında "Ayrılmaktan üzülüyorum. Çünkü Türkiye'yi çok seviyorum. Olağan üstü insanlar var. Bu sabah oyuncuları selamlamak için tesislere gittim. Hakiki dostluk anları yaşadık. Bazı oyuncularımın ağladıklarını gördüm benim için çok duygusal oldu. Başarıya çok yaklaşmıştık. Dönüm noktası Ocak ayı oldu. Etrafımda bir boşluk yaratıldığında Haziran ayında gitmem teklif edilebilirdi. Bu şekilde yapılacak çalışmalar daha doğru olurdu. Çünkü Ocaktan itibaren kulübün geleceği için çalışamadık. Bu çok üzücü oldu, kulübün geleceği için çalışamadık. Önemli olan kulüp ve önemli olan geleceğe bıraktığımız. Önemli olan 3 kupa değil. Monaco'da yaptıklarımı burda da yapmak istedim. Sagnol, Trezege gibi oyuncuları getirmek istedim" dedi.

Haberin Devamı

 Kendisiyle çok uğraşıldığını ifade eden Fransız teknik adam "Bir takım dış baskılara maruz kaldım. Benim ifadelerim gerçeği yansıtmayan şekilde yansıtıldı. Bir tarafın şiddete katılmasına anlam veremedim. Murat Aksu'nun ayrılmasına üzüldüm. İyi çalışmıştık. Celal Kolot'un gelişinden bu yana ve yanında kendisini tanımadığım Sinan Engin'den dolayı bazı rahatsızlıklar meydana geldi. Bunu yönetmek zor oldu ama fena da idare etmedik. Bugün oyunculardan iki maçı kazanmalarını rica ettim. Şampiyonlar Ligi'ne katılmalarını istedim. Bu konuda Beşiktaş'ın en büyük taraftarı olacağım. Çünkü bu kulübü çok seviyorum. Maruz kaldığım şiddetleri unutmaya çalışacağım ve pozitif şeyleri hatırlayacağım. Türkiye'de çok mutluydum. Eşim, kızım çok mutlu kaldılar ve çok hüzünlüler. İnsani olarak çok iyi bir zemin kazandım. Bana kimse şahsen saldırmadı. Aracıma vurdular. Ama şöförüm iyi olduğu için kolayca kurtulabildik. Bu sadece Türkiye'de olmuyor. Evimin önünde de bir kaç kez koşarak arabama gitmek zorunda kaldım. İsviçre maçında ben de vardım. UEFA ve FIFA'daki bir çok arkadaşımı aradım. Stad dışında hiç bir olaay olmadığını açıkladım. Sadece içeride bir kaç tartışma var dedim" dedi.

Tazminat konusunda kulüpten hiç bir isteği olmadığını belirten Tigana "Ben kendimi düşünseydim 1 ay daha kalır önümüzdeki sene de ücretimi alırdım. 2-3 milyon Euro'yu cebime koyardım. Yaşadıklarımın tutanağını tam bir şekilde verebilirim. Herkesi bu sabah öptükten sonra onlar hakkında kötü şeyler düşünemem. Gazetede yazılanlardan anladığım kadarıyla takımı ben sabote ettmişim. Bu çok ayıp. Onun bunun sorunu önemli değil. Önemli olan Türk futbolunu nasıl geliştirebileceğimizdir. İmkanlarımızın bilgilerimizin yüzde yüzünü verdik. Çalışmalarımızı otellerde suitlerde bırakmadık. Aldığım ayrılık kararı kulübün iyiligi için alınmıştır.Biz gittikten sonra işler daha iyi olacaktır herhalde. O kadar saldırı ve eleştiri aldık ki anlatamam. Her gün böyle iftiralara maruz kalarak nasıl başarılı olunur. Bunu insanlara yöneticilere sormak lazım.. Bu sadece bir örnek" diyerek tepkisini dile getirdi.

Haberin Devamı

Tigana ısrarla tartışmaları ile ilgili sorular gelmesi üzerine " Bu şekilde gelen çirkin sorulara daha fazla dayanamayacağı ve toplantıyı iptal etmek zorunda kalıyorum" diyerek salonu terk etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!