Son nokta İstanbul'da

Güncelleme Tarihi:

Son nokta İstanbulda
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2001 00:00


Romanya'nın dünya futboluna armağan ettiği "Karpatların Maradona"sı Gheorghe Hagi, dün akşam muhteşem bir gala ile Romanya Milli Takım'ı formasını son kez giydi. Üstün futbol zekası ve yeteneği ile adını ölümsüzler arasına yazdıran Hagi, son noktayı İstanbul'da koyacağını açıkladı.
Haberin Devamı

BARCELONA MAÇIYLA VEDA EDECEK
Dün akşan dünya futbolunun önde gelen isimlerinin yeraldığı dünya karmasına karşı Romanya Milli Takım formasını son kez giyen yıldız futbolcu, yeşil sahalardaki faal futbol kariyerini 25 Temmuz'da Ali Sami Yen Stadı'nda Barcelona ile yapılacak maçta noktalayacak.

HAGİ'DEN JEST
Nasyonel Stadı'nı dolduran 65 bin kişi. bu muhteşem gecede Hagi'nin yanındaydı. Organizasyondan elde edilen 1.5 milyon dolarlık gelir de Hagi'nin doğduğu ve büyüdüğü Köstence'deki kimsesiz çocuklar için harcanacak. Bu jestin yanında Hagi, ayrıca Romanya Futbol Federesyonu'ndan kendi cebinden iki bin bilet alarak karşılığında da 12 bin dolar ödedi.

Hagi'yi bu duygulu gecede yalnız bırakmayanlar arasında Platini, Koeman, Antiç, Fatih Terim, Hugo Sanches, Emerich Jenei, F.Bahçe eski yönetici Vefa Küçük, Prosenicki, Dida, Dan Petrescu, Moldovan, Sanchis, Romanya'nın dünyaca ünlü eski cimastikcisi Commaneci'di yer aldı.

Bu arada Hagi'nin jübilesine katılmak üzere Romanya'ya giden sarı kırmızılı futbolcular yurda döndü.

Dün akşamki maçta Dünya karmasının teknik direktörlüğünü yapan Fatih Terim, Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, Hagi'nin böylesi görkemli bir töreni hakettiğini belirterek, "Dünyaca tanınan kaliteli bir futbolcu. Galatasaray'da 4 yıl boyunca çok güzel günlerimiz geçti. Şöyle geriye dönüp baktığımızda kötü olarak hatırlanacak hiç bir şey yok" dedi. (Hürriyetim)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!