Son 15 dakikaya dikkat

Güncelleme Tarihi:

Son 15 dakikaya dikkat
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2005 02:03

F.Bahçe'nin UEFA Kupası 3. turundaki rakibi Real Zaragoza için yapılacak en iyi tanımlama "iki yüzlü takım." Zira Zaragoza, İspanya Ligi'nde ve UEFA Kupası'nda birbirinin tam tersi performans sergiliyor.

İspanya Ligi'nde (La Liga) bu sezon oynadığı 23 maçta 8 galibiyet, 4 beraberlik, 11 mağlubiyet alarak 28 puan toplayan Zaragoza, klasmanda 12. sırada yer alıyor. Deplasman performansı çok kötü olan lacivert beyazlıların rakip sahada hiç galibiyeti yok. Zaragoza, kendi evinde oynadığı maçlarda da çok ilginç bir grafik çiziyor. Ofansif futbol oynayan Zaragoza, sahasında yaptığı karşılaşmaları ya kazanıyor ya da kaybediyor. Kendi evinde oynadığı 11 maçta 7 galibiyet, 4 yenilgi alan İspanyol ekibi hiç berabere kalmadı.

Bir kez yenildi

La Liga'da böylesine inişli çıkışlı giden Real Zaragoza, UEFA Kupası'na gelince tam anlamıyla şekil değiştiriyor. Öyle ki, Zaragoza'yı La Liga'da izleyenler, UEFA Kupası'ndaki maçlarını görünce gözlerine inanamıyor. İnanılmaz başarılı bir performansları var. UEFA Kupası'nda bugüne dek 6 maç yapan İspanyol ekibi, bu karşılaşmalarda 4 galibiyet, 1 beraberlik alırken, sadece 1 kez yenildi. İspanya'da, Numancia ile birlikte en çok gol yiyen (38) ikinci takım olan Zaragoza, UEFA Kupası'nda oynadığı 6 maçta kalesinde 5 gol gördü.

Ana hedef UEFA
FENERBAHÇE
R.ZARAGOZA
Rüştü
Önder
Luciano
Servet
Ümit
Serkan(Servet)
Selçuk
Alex
Tuncay
Anelka
Nobre
Ruben
Ponzio
Alvaro
Milito
Toledo
Zapater
Movilla
Generelo
Cani
Galletti
Savio
HAKEM
Nicolai Vollquartz(Danimarka)
STAT
Sükrü Saracoğlu
SAAT
20.00
TV
Show


La Liga'da çuvalla gol yiyerek küme düşme hattında gezinen Zaragoza'nın UEFA Kupası'nda bu kadar başarılı olmasının sebebi, takımın kendisine ana hedef olarak UEFA Şampiyonluğu'nu belirlemesi. Zaragozalılar bunu o kadar çok istiyorlar ki, bu kupada oynadıkları maçlar öncesi yapacakları İspanya Ligi karşılaşmalarına yedekleriyle çıkıyorlar.

Sonlarda parlıyorlar

Real Zaragoza'nın en çok dikkat edilmesi gereken yönü bir anda parlayıvermesi. Özellikle maç sonlarında öyle etkili ataklar geliştiriyorlar ki, 10-15 dakika içinde 2-3 gol birden atabiliyorlar. Bunun en güzel örnekleri UEFA Kupası 1. turundaki Sigma Olomouc ve La Liga'daki Albacete ve Levante maçları. Zaragoza, 2-1 yenik duruma düştüğü Sigma deplasmanında, üstelik 10 kişi kalmasına rağmen 3-2 galip gelmeyi bildi. Lacivert beyazlılar, yine yenik duruma düştükleri Albacete ve Levante maçlarını son 15 dakikada attıkları 3'er golle 4-3 kazandı.

3 pasta gol atıyorlar

4-2-3-1 sistemiyle sahaya yayılan Real Zaragoza'nın en çok dikkat çeken yönü, 2 ya da 3 pasta gol atabilen ender takımlardan biri olması. Fırsatını buldukları anda o kadar hızlı rakip kaleye gidiyorlar ki, rakipler ne olduğunu anlayamadan gol yiyor. Teknik Direktör Munoz, antrenmanlarda oyuncularına sürekli, "2 ya da 3 pasta nasıl gole gidilir" çalışmalarını yaptırıyor.

Kolay gol yiyor

Real Zaragoza'nın en zayıf yönü defansı. Oyun sistemleri son derece riskli olduğundan, özellikle çok adamla hücuma kalktıklarında kalelerinde çok kolay goller görüyorlar. Bu da kendilerinden güçlü takımlara farklı skorlarla mağlup olmalarına neden oluyor. (Geçen hafta kendi sahalarında 4-1 kaybettikleri Barcelona maçında olduğu gibi.)

Kadrosundaki futbolculardan sadece David Villa'yı İspanya A Milli Takımı'na, Zapater'i de Ümit Milli Takım'a gönderen Zaragoza'da, buna karşın Arjantin Milli Takımı'nda oynayan üç futbolcu bulunuyor. Sağ bek Ponzio, libero Milito ve forvet Galletti, Arjantin'in geçen hafta Almanya ile oynadığı maçın kadrosunda yer aldı.

Romareda’da oynuyorlar

Real Zaragoza maçlarını Romareda Stadyumu'nda oynuyor. Sahasının ölçüleri 107x 68 metre olan stat 34,596 seyirci kapasitesine sahip.

Victor Munoz

İspanya'nın Ersun Yanal'ı

REAL
Zaragoza'nın çalıştırıcısı Victor Munoz, İspanya Ligi'nde ofansif futbolu en çok seven teknik direktör olarak tanınıyor. Futbolculuğu döneminde defansif orta saha oyuncusu olan Munoz, 7 yıl Barcelona'da (Cruyff, Schuster, Maradona ile oynadı), 5 yıl Real Zaragoza'da, 2 yıl Sampdoria'da, 1 yıl da St Mirren'de forma giydi. Munoz, Şubat 2004'te Zaragoza'nın başına geçtiğinde takım, küme düşmeye en yakın aday olarak gösteriliyordu. Ancak, 46 yaşındaki teknik direktör Zaragoza'nın ligde kalmasını sağlamakla kalmayıp, tarihi başarılar yaşattı. Munoz yönetimindeki Zaragoza, nisan ayındaki Kral Kupası finalinde Real Madrid'i 2-1 yenik durumda iken, uzatmada 3-2 mağlup edip şampiyon oldu. Sezon başında da İspanya Süper Kupası'nda Lig Şampiyonu Valencia'yı rakip sahada 3-1 yenip, ikinci büyük kupasını aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!