Sivas, GS’yle 1 milyon YTL kazanacak VIP konuklar Vali Konağı’nda yatacak

Güncelleme Tarihi:

Sivas, GS’yle 1 milyon YTL kazanacak VIP konuklar Vali Konağı’nda yatacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2008 00:00

Bu pazar Sivas’ta oynanacak Galatasaray-Sivasspor maçı öncesinde maç biletleri tükenirken, otellerde yer kalmadı. Otellerde yer kalmadığı için Sivas Valisi Veysel Dalmaz başta olmak üzere tüm Sivas yönetimi Galatasaraylı VIP konukları evlerinde ağırlayacak. Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım, kritik maçın birkaç gün içinde şehir ekonomisine en az 1 milyon YTL kazandırmasını bekliyor.

PAZAR günü Galatasaray ile kendi sahasında karşılaşmaya hazırlanan Sivasspor, bu maç sayesinde Sivas ekonomisine yaklaşık 1 milyon YTL’lik katkı sağlayacak. Sivas’ta hediyelik eşya ve yerel gıda satıcıları, restoranlar heyecanla maç için gelecek binlerce taraftarı bekliyor. Sivas Valisi Veysel Dalmaz, şehirdeki otellerde yer kalmadığı için Sivas’a gelecek protokol seyircilerinin bazılarını evinde ağırlamaya hazırlanıyor. Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım ise bu kritik maçın 1-2 günde şehir ekonomisine en az 1 milyon YTL. kazandıracağını tahmin ediyor.

Uçaklar ve oteller doldu

Lig şampiyonluğunu etkileyecek bu önemli karşılaşmanın oynanacağı Sivas’ta maçın oynanacağı stadyumun 15 bin kişilik bileti tükendi. Şehirdeki toplam 700 yatak kapasitesinin tamamının dolması üzerine Sivas Valisi Veysel Dalmaz başta olmak üzere tüm şehir protokolü, şehir dışından gelecek Galatasaraylı VİP konukları kendi evlerinde yatıracak. Şehir dışından maçı izlemeye gelecek birçok Sivassporlu taraftar da otellerde yer kalmadığı için geceyi şehirdeki akrabalarında ve arkadaşlarında geçirecek. Sivas’a giden uçak ve otobüsler de doldu.

Protokol evlerini açacak

Sivas Valisi Veysel Dalmaz, bu haftaki maç nedeniyle bütün otellerin dolması yüzünden Sivas protokülünün, şehirdışından gelecek Galatasaraylı taraftarları kendi evlerinde ağırlayacaklarını söyledi. Süperlig’de bir takımının olmasının Sivas’a olumlu katkılarının olduğunu belirten Vali Dalmaz, şöyle konuştu: "Bu kez maça büyük ilgi var. Şehrimizdeki 700 yatak kapasitesi doldu. Maç izlemeye İstanbul’dan ya da çevre illerden gelen protokol seyircisini Sivas yönetimi olarak birer ikişer evlerimizde ağırlayacağız. Gelen seyircilerin bir bölümünün zaten Sivas’la bir şekilde bağlantısı var. Onlar da bir kaç gece akrabaları, arkadaşlarında konaklıyor. Şehrimizde hissedilir bir hareketlenme oluyor.

Esnaf bayram edecek

Sivas’ın birinci lige çıkmasından sonra Sivas’ta oynanan maçlara takımların çok sayıda taraftarının geldiğini belirten Dalmaz, şöyle konuştu: "Sivas’ta 4 yıldızlı bir, 3 yıldızlı 3 otelimiz var. Belediye ruhsatlı yerlerle birlikte 700 yatak kapasitemiz var. Sivasspor’un birinci lige çıkmasıyla otellerde yer kalmamaya başladı. Şehrimize 5 yıldızlı iki otel kurulması da gündeme geldi. Hediyelik eşyadan yöresel ürünlere, balından sucuğuna, bütün esnaf bayram ediyor. Maç süresince lokantalar ve yiyecek yerleri de hareketlilik kazanıyor."

Gerekirse tribüne halı serer, misafirlere maçı seyrettiririz

BU
pazar oynanacak maç için satışa sunulan 15 bin biletin tükendiğini belirten Sivas Valisi Veysel Dalmaz, "Maçı seyretmek isteyen çok kişi var. Bu yüzden protokolle ilgili yerlerde sorun yaşanıyor. Yerel protokolümüz zaten feragat ediyor, ama gerekirse yerlere de halı serer yine misafirlerimize maçı seyrettiririz" dedi.

Artık ’neden şampiyonluk olmasın’ diyoruz

SİVAS
Valisi Veysel Dalmaz, tüm Sivas yönetiminin hep beraber Sivasspor’a destek olduklarını belirterek, "Takımımızın buraya kadar gelmesinden gurur duyuyoruz. Seyircimiz taraftar seviyesine yeni yükseliyor. Biz de valilik olarak öncülük ediyoruz, maç sonrası konvoylarda hep beraberiz" dedi. Vali Dalmaz, şöyle konuştu: "Birinci yarıyı lider bitirmek bizim için motivasyon oldu. Ticaret ve Sanayi Odası, Valili, Belediye olarak hep berabar ek katkı sağladık, futbolcu satmadık. İkinci yarıda üçüncü sırada olmamız büyük kazanç. Ligin üst sıralarını hedefliyorduk. Hedefte şampiyonluk yoktu, ama artık neden olmasın diyoruz."

Stadyumda çarpışacağız ama dışarda birlikte dolaşacağız

SİVASSPOR
Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, "Dostça bir maç olacak. Biz gelen takımlara bütün misafirperverliğimiz gösteriyoruz. Bu maç da böyle olacak. Büyük şehirlerde böyle olmasa da biz rakip takıma geleneksel Anadolu şehrinin misafirperverliğini yaşatacağız" dedi. İstanbul’dan maç için büyük talep geldiğini söyleyen Otyakmaz, "Cuma bir, cumartesi ve pazar günleri de 2’şer uçak kalkacak. 150’şer kişilik bu uçakların kapasiteleri dolu. Başka uçaklar da kalkacaktır. Otobüslere de çok sayıda talep var. Otellerde yer bulamayan arkadaşlarımıza bile yer bulamıyoruz. Ben de yaklaşık 10 kişiyi evimde yatıracağım."

Şampiyonluk Sivas KOBİ’lerine moral olur

SİVASSPOR’un
ligin bitiminde şampiyonluk ipini göğüslemesi halinde Sivas’a çok büyük katkılar sağlayacağını söyleyen Osman Yıldırım, "Şampiyonluğun Anadolu’ya getireceği çok şey var. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş’ın şampiyonluğu manevi haz veriyor taraftara. Ama Sivas’ın şampiyonluğu Sivas’taki KOBİ’lerimize bile moral olur. Sivas’ta 5 bin işyerimiz var. Büyük yatırımların ağırlığı kamuda. Olası bir şampiyonluk, iyi yönetilen, uyum içinde çalışan, hesabını yapanların başarıya ulaşabileceğini gösterecek" dedi.

Ekonomik katkısı uzun vadede daha fazla olacak

SİVAS
Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım da, şu anda Sivas’ta bütün otellerin dolduğunu, hediyelik eşya ve bayrak satışlarının arttığını söyledi. Sivasspor’un Galatasaray ile bu hafta oynacağı maçın şehrin ekonomisine birkaç gün içinde 1 milyon YTL’lik bir katkı yapacağını tahmin ettiklerini belirtti. Yıldırım, "Sivasspor’un başarısının esas getirisi uzun vadede olacak. Bu maçlar sayesinde Sivas insanı kendisini ve kültürünü tanıtabilecek. Ekonomik katkısı uzun vadede göründüğünden çok fazla olacak" dedi.

Fenerbahçe taraftarları da Sivas maçı için organizasyon yapıyor

GALATASARAY’
ın Sivasspor ile oynayacağı deplasman maçı için hazırlık yapan sadece Galatasaray taraftarları değil. Ali Samiyen’deki son maçta 1-0’lık yenilgi nedeniyle şampiyonluk umudunu Sivas’ın Galatasaray’ı yenmesine bağlayan Fenerbahçe taraftarları da hem oynayacakları Gençlerbirliği maçı hem de Sivasspor-Galatasaray maçı için organizasyon yapıyorlar. Bir gurup Fenerbançe taraftarının Sivasspor’a destek olmak üzere Sivas’a gideceği belirtiliyor. Diğer taraftan İstanbul’un çeşitli semtlerinde de Fenherbahçe taraftarları Sivasspor-Galatasaray maçını izlemek için hazırlık yapıyorlar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!