Sırf baklava bile üyelik için yeter

Güncelleme Tarihi:

Sırf baklava bile üyelik için yeter
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2013 00:00

AB Bakanı Egemen Bağış, Türkiye’nin en ünlü baklava markalarından biri olan Güllüoğlu’nun Brüksel şubesinin açılışında yaptığı konuşmada, “Sadece bu lezzet bile aslında Avrupalıları, Türkiye’nin AB’ye neden tam üye olması gerektiği konusunda ikna etmeye yeterli” esprisini yaptı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’nin en ünlü baklava markalarından Güllüoğlu, Avrupa Birliği’nin başkenti konumundaki Brüksel’de şube açtı. Nejat Güllü tarafından, Brüksel’in en merkezi yeri konumundaki Grand Place’e çok yakın bir noktada açılan ‘Baklavacı Güllüoğlu’nun açılışına Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da katıldı. Bakan ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “Sadece bu lezzet bile aslında Avrupalıları, Türkiye’nin AB’ye neden tam üye olması gerektiği konusunda ikna etmeye yeterli” diye espri yaparak, antep baklavasından tadan bir Avrupalının Türkiye’ye önyargıyla bakmasının söz konusu dahi olamayacağını belirtti. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu da, Türk özel sektörünün yurt dışında yatırım yaparken sadece para kazanmakla kalmadığını Güllüoğlu örneğinde olduğu gibi aynı zamanda ülkenin tanıtımına da büyük katsı sağladığını vurguladı.  Brüksel’deki ‘Baklavacı Güllüoğlu’nu yaklaşık 200 bin Euro’luk bir yatırımla açtıklarını belirten Nejat Güllü, Avrupa’da Amsterdam ve Düsseldorf’tan sonra üçüncü şubeyi AB’nin başkentine açmaktan son derece mutlu olduklarını belirterek, “ABD’deki şube sayımız da 4’ü New York’ta olmak üzere 6’ya yükseldi. Miami’de de birkaç önce açtık. Trablus’ta (Libya) bir şubemiz vardı, çok yakında Riyad’da da bin 600 metre karelik 80 kişinin çalışacağı dev bir Güllüoğlu açacağız. Hedefimiz geleneksel lezzetimizi dünyaya yaymak. Sadece Avrupa’da yakın zamanda 15 şubeye ulaşmak istiyoruz. Brüksel bizim çok önemli ve sembolik. Üstelik çikolatasıyla dünyaca ünlü. Biz buraya çikolatayla rekabete değil kardeş olmaya geldik” dedi.

Haberin Devamı

100 Euro siftah

Avrupa’daki Güllüoğlu yatırımının 1.7 milyon Euro’ya ulaştığını belirten Nejat Güllü, yurt dışı cirosunun da 1 milyon liraya ulaştığını kaydetti. Brüksel Güllüoğlu’nun açılışını yapan bakanlar, Faruk Çelik ve Egemen Bağış, 100 Euro siftah parası vererek, paranın üzerini de imzaladılar. Hisarcıklıoğlu’da özel sektör adına paraya imza atarken, “Hep özel sektör devlete vergi verecek değil ya artık devletimiz özel sektöre para veriyor” diye espri yaptı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!