Simon'dan gözdağı

Güncelleme Tarihi:

Simondan gözdağı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2012 11:41

Bükreş'te dünya 12 numarası Gilles Simon, rakibi Fabio Fognini'yi yenerek şampiyon oldu.

Haberin Devamı

Dünya 12 numarası Gilles Simon, daha önce iki defa mutlu sona ulaştığı Bükreş'te üçlemeyi tamamladı. Simon, bu hedefini gerçekleştirdiği finalde Fabio Fognini engelini aştı.

2007 ve 2008 yıllarında Bükreş'te mutlu sona ulaşan Gilles Simon, Rumen tenisinin iki efsanesi Ilie Nastase ve Ion Tiriac'ın isimlerinin verildiği BRD Nastase Tiriac Kupası'nın bu seneki ayağında kariyerinin ilk tekler finaline çıkan Fabio Fognini'yi yenerek yine gülmesini bildi.

Daha önceki üç buluşmada da İtalyan rakibine diş geçiren Fransız Simon, bu geleneği bozmadı. 1 saat 50 dakikalık mücadele neticesinde Fognini'ye 6-4 ve 6-3 ile üstünlük kuran Simon, Monte Carlo Masters'taki yarı finalinin ardından elde ettiği bu şampiyonlukla ne kadar formda olduğunu kanıtlarken, ev sahibi olduğu Roland Garros öncesi vatandaşlarının umut depolamasını sağladı.

Haberin Devamı

Sezon başında ayağından yaşadığı sakatlık nedeniyle üç aylık bir aranın ardından yeni yeni kortlara dönen klasmanın 57. basamağındaki Fognini ise, bu yenilgiyle kariyerinin ilk tekler finalinden boynu eğik ayrıldı.(tenisdunyasi.net)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!