Şımarırsak yandık

Güncelleme Tarihi:

Şımarırsak yandık
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2001 00:00


Haberin Devamı

Şenol Güneş Makedonya maçı öncesi futbolcularını uyardı

Milli Takım Teknik Direktörü, ‘‘Oyuncularımız, bazen zayıf rakipleri küçümsemek gibi bir hataya düşüyorlar. Azerbaycan maçında bunu yapmadık, galip geldik. Makedonya karşısında da öyle olacak’’ dedi.

ÇABA HARCIYOR

Milli Takım'ın 47 yıllık Dünya Kupası özlemi bitecek mi? Şenol Güneş'li ay yıldızlı takım, eleme grubunda yüzüp yüzüp kuyruğuna yaklaştığı önemli dönemeç öncesi Makedonya ile oynayacağı karşılaşmayı tarihi sınav olarak görüyor. Azerbaycan karşısında alınan farklı galibiyet sonrası teknik patron, oyuncularının üzerindeki rehaveti yok etmek için çaba harcıyor.

DÖRDÜNCÜ MAÇ

Grupta lider olan takımımız, Bursa'da dördüncü milli maçına çıkarken, Güneş, bu maçın önemini futbolcularıyla yaptığı birebir konuşmalarda anlatıyor ve ‘‘Makedonya dönüm noktası’’ demekten kendisini alamıyor. Milli Takım Teknik Direktörü, Slovakya, İsveç ve Moldova maçlarını kazanıp, gruptan en iyi dereceyi alan ekip olarak çıkacaklarını söyledi.

HATA OLUYOR

Güneş, ay yıldızlı ekibin zayıf rakiplere karşı oynadığı maçlarda zaman zaman motivasyon sorunu yaşadığına dikkati çekerek, ‘‘Oyuncularımız, bazen zayıf rakipleri küçümsemek gibi bir hataya düşüyorlar. Azerbaycan maçında bunu yapmadık, galip geldik. Makedonya karşısında da öyle olacak. Oyuncularım 3 puandan başka bir şey düşünmüyor’’ diye konuştu.

ÇOK ÖNEMLİ

Şenol Güneş, Makedonya'yı yenerek tatile mutlu çıkmak istediklerini sözlerine eklerken, ‘‘Bu maç çok önemli. Takımın hırslı olması beni umutlandırıyor. Karşılaşmada taraftarlara da büyük iş düşecek. Bursalı taraftarlara güveniyoruz. Herkes görevini eksiksiz yaparsa, sahadan istediğimiz sonucu alarak ayrılırız’’ diye konuştu.

SİSTEM 3-5-2

Makedonya'nın kabuk değiştiren bir kadrosu bulunduğuna dikkat çeken Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘‘Rakibimizi ciddiye almamız gerek. Moldova ile 2-2 berabere kaldılar. Bu maçın kasetlerini izledik. 3-5-2 oynuyorlar. Bu sisteme karşı Azerbaycan önünde iyi sınav verdik. Yine vereceğiz. Grubumuzda ise İsveç ve Slovakya ile yarışıyoruz.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!