ŞİLİ

Güncelleme Tarihi:

ŞİLİ
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2014 12:25

Dünya Kupası’na 9. kez katılacak olan Şili, en büyük başarısını ev sahipliği yaptığı 1962'de üçüncü olarak elde etti.

Haberin Devamı

TEKNİK DİREKTÖR: JORGE SAMPAOLI
KAPTAN: CLAUDIO BRAVO
FIFA DÜNYA SIRALAMASI: 14
DÜNYA KUPASI KATILIMLARI: 8
DÜNYA KUPASI ŞAMPİYONLUKLARI: 0
DÜNYA KUPASI EN İYİ DERECE: ÜÇÜNCÜLÜK (1962)

Tarihçe
Şili’deki Dünya Kupası inanılmaz sert maçlar ve bitmeyen kavgalarla hatırlanır. Efsane Pele, böyle bir maçta sakatlanarak kupaya erken veda edenler arasında yer aldı. Şili grubunda yer alan Batı Almanya, İtalya ve İsviçre ile eşleşti. İlk maçta İsviçre’yi 3-1 mağlup eden Şili ikinci maçta İtalya ile tarihe geçen bir mücadeleye girişti.

Santiago Savaşı
Şili ile İtalya arasında oynanan bu karşılaşma Dünya Kupası tarihine kara leke olarak geçen maçlardan biri olarak kabul edilir. İnanılmaz sert ve kavgalarla geçen maçın ilk yarısında iki İtalyan futbolcu oyundan atıldı. Şilili Leonel Sanchez ise rakibine yumruklar atınca tam polisler 90 dakika boyunca tam 3 kez sahaya girmek zorunda kaldı. Şili oldukça zor geçen bu maçı da 2-0 kazanarak gruptan çıkmayı garantilerdir. Son maçta alınan 2-0’lık Batı Almanya mağlubiyetine rağmen Şili, bir üst tura çıkan taraf oldu.

Çeyrek finalde rakip SSCB idi. Şili için zor geçmesi beklenen bu maç oldukça kolay geçti. Mücadeleyi 2-1 kazanan Güney Amerika temsilcisi yarı finalde Brezilya’nın rakibi oldu.

Şili, Pele’den yoksun Brezilya karşısında umutluydu ancak Garrincha ve Vava’nın ikişer golüne engel olamayınca sahadan 4-0’lık yenilgiyle ayrıldılar. Yugoslavya karşısında alınan 1-0'lık galibiyet ise Şili’yi dünya üçüncüsü yapmaya yetti.

Teknik direktör
Jorge Sampaoli, sistem ve oyun felsefesi açısından Bielsa ile büyük bir benzerlikler taşıyor. Oldukça sert ve sürprizlerle dolu olan Sampaoli, sıklıkla 3-4-3 ile 4-3-3 sistemlerini tercih ediyor. Hücum futbolundan vazgeçmeyen teknik adam, risk almaktan çekinmemesiyle kupanın sürprizlerinden biri olmaya aday.

Dünya Kupası şansı
Şili’nin grubunda 2010 Dünya Kupası’nın finalistleri İspanya ve Hollanda’nın yanı sıra, Avustralya bulunuyor. İlk maçlarını Avustralya ile oynayacak olmaları turnuvaya moralli başlamaları açısından pozitif etki yaratabilir. Gruptan çıkmamaları İspanya ve Hollanda maçlarından birinde puan almalarına bağlı olacak. Şili’nin seyir zevki veren futbolu, Arturo Vidal, Matias Fernandez, Mauricio Isla, Alexis Sanchez ve Eduardo Vargas gibi yıldızlarla birleşince ortaya oldukça keyifli bir takım çıkacağından kimsenin şüphesi yok.

Aday Kadro


Kaleci: Claudio Bravo, Johnny Herrera, Paulo Garces, Cristopher Toselli
Defans: Enzo Andia, Marcos Gonzalez, Jose Rojas, Gary Medel, Miiko Albornoz, Eugenio Mena, Jose Pedro Fuenzalida
Orta saha: Pablo Hernandez, Felipe Gutierrez, Rodrigo Millar, Francisco Silva, Carlos Carmona, Charles Aranguiz, Arturo Vidal, Gonzalo Jara, Matias Fernandez, Jorge Valdivia, Marcelo Diaz, Jean Beausejour, Mauricio Isla
Forvet: Esteban Paredes, Gustavo Canales, Alexis Sanchez, Mauricio Pinilla, Fabian Orellana, Eduardo Vargas

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!