Şike için kesin bir delil yok!

Güncelleme Tarihi:

Şike için kesin bir delil yok
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2015 00:28

Mahkeme, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın örgüt lideri değil kulüp başkanı olduğunu, şike ve teşvik suçlarına da kesin ve her türlü şüpheden uzak inandırıcı kanıtlar olmadığına hükmetti.

Haberin Devamı

Yargılaması yenilenen Şike Davası’nda 9 Ekim’de beraat kararı veren İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, gerekçeli kararını açıkladı.

Mahkeme, Aziz Yıldırım ve arkadaşlarının F.Bahçe’de yönetici konumnda olduklarını vurgulayarak aradaki ilişkinin bir suç örgütüne değil spor kulübünün gereği olduğunu vurguladı. Kararda, “Aziz Yıldırım’ın cezalandırılmasını gerektirir mahiyette yeterli ve her şüpheden uzak kesin delil bulunmadığından beraatine karar verilmiştir” denildi.

ADALI VE HAVUTÇU’YA DA DELiL YOK
Gerekçeli kararda, 6222 sayılı Sporda Şiddet Yasası öncesi şike ve teşvik priminin suç sayılmadığı ama buna rağmen bu nedenlerle dinleme yapıldığı ve bunun da hukuki olmadığı kaydedildi.

Mahkeme eski Beşiktaş Asbaşkanı Serdal Adalı ile eski Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu ile futbolcular İbrahim Akın, İskender Alın ve Korcan Çelikay da dahil olmak üzere yargılanan tüm kişilerin şike ve teşvik suçu işlediklerine dair kesin ve her türlü şüpheden uzak delil bulunmadığı için beraatlerine karar verildiğini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!