Sibirya’da 1908 patlamasında UFO iddiası!

Güncelleme Tarihi:

Sibirya’da 1908 patlamasında UFO iddiası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2004 00:10

Sibirya’da 1908’de yere yakın gökyüzünde meydana gelen ve 20.yy’ın en büyük bilimsel sırlarından biri olan müthiş patlama, ormanları yakıp yıkmıştı. Patlamaya ilişkin çok sayıda görüşe, şimdi Rus bilim adamları ‘UFO’ hayalini kattı.

Hiç kuşku yok ki doğu Sibirya’da Taiga semalarında meydana gelen patlama 20.yy’ın en büyük kozmik bilmecelerinden biridir. 30 Haziran 1908 günü sabah yedide gökten inen dev bir ateş topu görgü tanıklarına göre ‘Güneşten bile çok parlak’ idi.

Ağaçlar kibrit çöpü gibi devrilirken, hayvanlar yanıp kavrulmuştu. Ateş topu Tunguska ırmak yatağını kömürleşmiş bir çöle dönüştürmüştü. Sismik ölçüm istasyonlarında kaydedilen olağanüstü vakanın etkisi daha sonra araştırmacılar tarafından hesaplanmış ve çarpışmanın on megatonluk hidrojen bombasına eşit olduğu ortaya çıkmıştı.

Ama ne var ki 1908 yazında Tungusku vadisinde tam olarak neyin yaşandığı hakkında bilim adamları hala kafa patlatıyorlar.

Yerde çarpmaya bağlı herhangi bir krater izinin bulunmaması ve tüm aramalara rağmen tek bir meteorit parçasına rastlanmaması olayı iyice gizemli kılmakta. Bir teoriye göre Sibirya’ya çarpan bir kuyruklu yıldız olabilirdi. Yani buzu olağanüstü sıcaklıkta eriyen kozmik bir kartopu.

Çeşitli teoriler

Ve patlama kuyrukluyıldız içindeki gazla meydana gelmiş olabilir deniyor. Diğer bir teori ise kırılmaya müsait bir asteroitin dünyaya çarpışından birkaç kilometre önce parçalanmış olabileceğine dayanıyor.

Rus bilim adamları dev patlamayı, dünyadan atmosfere fışkırarak dev bir ateş topu haline gelen doğal gazla açıklamaya da çalışırken, Amerikalı astrofizikçiler son derece küçük kara delikler gibi çok daha ilginç sorumlular bulmuşlardı.

‘Tunguska Space Phenomenon’ olarak adlandırılan bir Rus projesiyle şimdi yeni bir açıklama getirildi.

Buna göre bir Ufo asteroitle çarpışmıştı. Juri Lawbin yönetiminde çalışan ekip, Sibirya’daki vadide Ufo kalıntıları bulduğunu ileri sürdü. Moskova’nın ‘Mosnews’ haber sitesine konuşan Lawbin, patlamanın, Ufo’nun uçuş yönünü batı doğu yönünde değiştirdiğini düşünüyor.

Çok eminmişler

Bilim adamları bu sayede üzerleri ağaçlarla örtülü Ufo kalıntıları bulduklarına inanıyorlar. Bulunan parçaların arasında Ufo kalıntısı olarak sınıflandırılmayacak bir metal topağı da yer almakta. Bu topağın bir parçası şimdi Krasnojarsk laboratuarında incelenecek.

Temmuz ayında başlayan araştırmayı yöneten Lawbin, dünyaya doğru uçan dev cismin aslında bir milyar ton ağırlığında ve insanlığın kökünü kurutabilecek kapasitede olduğunu tahmin ediyor. Bunun gerçekleşmemesini ise Tunguska felaketinin on kilometre yükseklikte yapay olarak gerçekleştirilen bir patlamayla önlendiğine bağlamakta.

Çok gelişkin bir uygarlık tarafından kurtarıldığımızdan eminim, diyor araştırmacı. Rusların açıklamasına kimi bilim adamları büyük tepkiler gösterdi. Bulunan parçaların tam olarak ne olduğu analizlerden sonra anlaşılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!