Siber güvenlik ulusal güvenliktir

Güncelleme Tarihi:

Siber güvenlik ulusal güvenliktir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2017 23:20

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, siber güvenliğin önemini vurgulayarak, “Hayatımızın devamı ve mahremiteyetimiz tehdit altında. Siber güvenlik önlemlerini gecikmesiz almamız gerekiyor. Bu artık ulusal güvenliğin değişmez unsuru haline geliyor. Siber güvenlik eşittir ulusal güvenlik” dedi.

Haberin Devamı

Yıldırım, NETAŞ’ın 50. Yıl Ankara Zirvesi’nde İngiltere’de internet hızı Türkiye’dekinden daha yavaş olduğunu belirterek “Bunu gururla söylüyorum. Şimdi genişbant internet ve mobil internet bulunuyor. Bu alandaki 21 milyarlık ciromuz 100 milyarı aşmış durumda. 77 milyon mobil, 11 milyon sabit genişbant aboneye ulaştık. 10 yıl gibi bir süre içerisinde 5G teknolojilerine doğru adım adım ilerliyoruz” dedi.

Yıldırım şöyle konuştu: “Türkiye’yi dijital dünyanın metropolleri arasına getirmeye başladık. İşimiz bununla sınırlı mı? Asıl mesele şimdi başlıyor. Artık siber saldırılar, siber güvenlik bir şirketi durdurmakta bir firmanın olduğu gibi bir ülkenin güvenliğini de tehdit etmektedir. Modern savaş kavramı artık vücudumuzdaki bir implanta, arabamızdaki bir otonom sisteme kadar tehlike haline geldi. Kendimizle ilgili her bilgi artık elektronik birer veriye dönüşüyor. Mahremiyetimiz tehdit altında. Bu nedenle siber güvenlik önlemlerimizi ve kişisel verilerimizin mahremiyetini sağlayacak önlemleri almamız gerekiyor. Bu, artık ulusal güvenliğimizin değişmez ve önemli bir unsuru haline geliyor. Siber güvenlik eşittir ulusal güvenlik. Ülkemizin uzman ihtiyacını, bu konudaki açığımızı yürüyerek değil, ağır adımlarla değil, koşar adımlarla tamamlamak mecburiyetindeyiz. Siber suçlarla daha etkin mücadele etmek, siber caydırıcılığı sağlamak, büyük veri analiz altyapısının oluşturulmasıyla mümkün. Gelecek 5 yılda on binlerce siber güvelik uzmanına ihtiyaç olacak.”

BAKMADAN GEÇME!