Sharapova, Murray ve Nadal sahne alacak

Güncelleme Tarihi:

Sharapova, Murray ve Nadal sahne alacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2013 09:43

İtalya Açık Tenis Turnuvası'na ikinci turdan katılan seribaşı raketlerden erkeklerde dünya 1 numarası Sırp Novak Djokovic, 2 numara İsviçreli Roger Federer ile kadınlarda 1 numara ABD'li Serena Williams, rakiplerini yenerek, 3. tura yükseldi.

İtalya'nın başkenti Roma'da Foro Italico semtindeki tenis kortlarında düzenlenen ve erkeklerde 3 milyon 204 avro ödüllü, kadınlarda ise 2 milyon 369 milyon dolar ödüllü İtalya Açık Tenis Turnuvası'na 1. ve 2. tur maçlarıyla devam edildi.

Seribaşı raketlerin Roma'da ilk kez korta çıktığı turnuvanın üçüncü gününde, erkekler 1 numarası Sırp Novak Djokovic, İspanyol Albert Montanes'i 6-2 ve 6-3'lük setlerle zorlanmadan 2-0'lık sonuçla geçti. İtalya Açık'ı daha önce 2 kez kazanma başarısı gösteren Djokovic, 3. turda Ukraynalı Alezander Dolgopolov ile İsviçreli 15 numaralı seribaşı Stanislas Wawrinka mücadelesinin galibiyle oynayacak.

Teniste erkekler sıralamasının 2 numarası İsviçreli Roger Federer ise ev sahibi ülkeden Potito Starace'yi 6-1 ve 6-2'lik setlerle 2-0 yendi ve adını bir üst tura yazdırdı.

7 numaralı seribaşı Juan Martin Del Potro da Rus Andrey Kuznetsov'u 6-3 ve 6-2'lik iki setle mağlup etti ve 3. tura yükseldi.

Roma'da 2002 yılında mutlu sona ulaşan kadınlar dünya 1 numarası ABD'li Serena Williams da birinci turda Kardeşi Venus'ü eleyen Büyük Britanyalı Laura Robson'ı 6-2'lik iki setle 2-0 yendi ve 3. tura yükseldi.

8 numaralı seribaşı Çek raket Petra Kvitova, Alman Sabine Liscki karşısında zorlanmasına karşın turu 6-4, 0-6 ve 7-5'lik 3 set sonunda 2-1'lik sonuçla geçti.

Sharapova, Murray ve Nadal sahne alacak

İtalya Açık'ta, kadınlarda 2 numaralı seribaşı Rus Maria Sharapova, İspanyol Garbine Muguruza ile karşılaşacak. 3 numaralı seribaşı Belaruslu Victoria Azarenka ise Alman Julia Goerges ile 2. tur mücadelesi yapacak.
Erkeklerde 3 numaralı seribaşı Büyük Britanyalı Andy Murray, İspanyol Marcel Granollers ile, 5 numaralı seribaşı İspanyol Rafael Nadal da ev sahibi ülkeden Fabio Fognini ile karşılaşacak.

Nadal: "Roma'yı düşünüyorum"

Madrid Açık Tenis Turnuvası'nı kazanarak Roma'ya gelen İspanyol Rafael Nadal, turnuvayı değerlendirdiği basın toplantısında, arka arkaya 1000 puanlık iki "masters" turnuvası oynamanın kolay olmadığını belirterek, "Bugünden Paris'te (Fransa Açık'ta) ne yapacağımı düşünmüyorum. Şu anda tamamen Roma'ya odaklanmış durumdayım" dedi.
Bu turnuvayı 6 kez kazanarak en çok galip gelen isim olan Nadal, ikinci turdaki rakibi Fognini'nin bu sene Monte Carlo'da yarı final oynadığını hatırlatarak, İtalyan oyuncunun kendisini çok geliştirdiğini ve zorlu bir mücadele olacağını kaydetti.
Kadınlar 2 numarası Rus Maria Sharapova da düzenlediği basın toplantısında, Roma'da antrenman yapmanın bile kendisini mutlu ettiğini ifade ederek, "Küçük yaşlarda Roma'da oynamaya başladım. Burada her zaman tribünlerden iyi bir desteğe sahip oldum" yorumunda bulundu.
Geçen yıl kazandığı şampiyonluk unvanını korumak istediğini bildiren Rus raket, turnuvaya iyi hazırlandığını da sözlerine ekledi.

Muhabir: Barış Seçkin
Yayıncı: Tarkan Demir
00:51 15/05/13
"
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!