Sezon Caddebostan'da kapandı

Güncelleme Tarihi:

Sezon Caddebostanda kapandı
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 21, 2012 19:08

Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonası final yarışı İstanbul’da Palladium Alışveriş Merkezi Grand Prix’i ile sezonu kapadı.

Haberin Devamı

Beklenmedik sürprizlerin yaşandığı şampiyonanın son yarışında Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonluğu’nu dördüncü kez kazanan pilotlar Kerem Tuncer-Alpay Akdilek kardeşler oldu. İkili yarış esnasında Polimersan teknesi ile yaşadıkları çarpışma ile final yarışından puan alamadan ayrılmalarına rağmen genel klasmanda  2635 puanla Dünya Şampiyonluğu’nu ilan etti.

Palladium Alışveriş Merkezi Grand Prix’de birincilik kürsüsüne çıkan isim ise sezon boyunca podyum için hayli mücadele veren 66 numarayla yarışan Angel Yachts takımı oldu. Cengiz Şıklaroğlu-Uğur Yelken’in pilotajındaki tekne 54.02.637’lik zamanla ilk kez podyumda birincilik kupasıyla sezonu kapamış oldu. Yarışta ikincilik kupasını YKM Sport takımı pilotları Kerim Zorlu-Cengiz Cennetoğlu ikilisi elde etti. Ekip, 54.14.150’lik dereceye imza atarak son yarışta da podyum görmeyi başarırken, finalde üçüncülük kürsüsüne çıkan ikili ise 54.14.150’lik zamanlarıyla Murat Leki- Tuğberk Uca’dan oluşan Beşiktaş-Miele takımı oldu.

Haberin Devamı

Åžampiyonanın son yarışının tamamlanmasıyla Dünya ve Türkiye ÅžampiyonluÄŸu’nda  ikinci sırayı elde eden ekip  ise toplamda 1633 puanla sezonu tamamlayan BeÅŸiktaÅŸ-Miele takımı olurken, genel klasmanda Dünya üçüncülüğünü 1603 puanla Kerim Zorlu-Cengiz CennetoÄŸlu ikilisinin yarıştığı YKM Sport takımı elde etti.Â

İstanbul Offshore Kulübü tarafından Palladium Alışveriş Merkezi’nin sponsorluğunda gerçekleştirilen, “Palladium Alışveriş Merkezi Grand Prix 2’nin sıralama turlarında zamanlar, düne göre tüm ekiplerde  ortalama 1 ve 2 saniye daha yavaştı. Hava koşullarının da zorladığı parkurda sıralama turlarında ilk sırayı elde eden ekip bu kez 01.39.622’lik zamanla Beşiktaş-Miele takımı oldu. Polimersan Racing Team’in 01.40.682’lik zamanla ikinci sırada kalkışı elde ettiği seedingler’de üçüncü sırayı ise ikincinin  1 saniye gerisinde YKM Sport elde etti.

Bugün 25 tur üzerinden koÅŸulan yarışta  ECI Men Cosmetics son sırada baÅŸladığı yarışı ilk turda 3.sıraya yükselterek büyük bir atak yaptı. Angel Yachts’ın ilk sırada sürdürdüğü yarışın 3. turunda  BeÅŸiktaÅŸ-Miele takımının ÅŸamandıraya çarparak patlatması sonucunda kurallar gereÄŸi  parkur belli olmadığı için, çift sarı bayrakla yarışa devam edildi. 9. turda parkurun tamamlanmasıyla  yeniden verilen start ile yarış hayli yüksek bir tansiyonla baÅŸladı.Â
Angel Yachts’ın yarış boyunca liderliğini sürdürdüğü Palladium AVM Grand Prix’nin 18.turunda Polimersan Racing Team ile Eci Men Cosmetics takımının çarpışmasıyla meydana gelen kaza, Dünya Şampiyonları Kerem Tuncer-Alpay Akdilek ikilisinin final yarışını bitiremeden yarış dışı kalmalarına sebep oldu. Tarık Öktem-Hakan Vanlı pilotajındaki Polimersan teknesi de yarışa veda ederken, Polimersan pilotu Hakan Vanlı kazada kaburgası kırılınca hastaneye kaldırılarak hemen tedavi altına alındı. Sağlık durumu iyi olduğu belirtilen pilotu arkadaşları yarış sonrasında ziyaret ederek moral verdiler.

Haberin Devamı

Best Model of Turkey 2011 Güzeli Tuğba Melis Türk ve Miss Turkey Loreal Güzeli Azra Ece Akdeniz Offshore’da

Palladium Alışveriş Merkezi’nin sponsorluğunda gercekleştirilen final yarışlarında, Palladium AVM 5 şanslı müşterisine de yarış tekneleriyle tur atma imkanı sağladı. Best Model of Turkey 2011 Güzeli Tuğba Melis Türk ve Miss Turkey Loreal Güzeli Azra Ece Akdeniz’in de Offshore’un yüzleri olarak yer aldığı organizasyonda  teknelerle deneme sürüşüne çıkarak, sporcuların heyecanlarını paylaştılar.

Yarışmada dereceye girenlere kupalarını  Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Genel Sekreteri Songül Kara, UIM Komiseri Angelo Poma, IOC 2. Başkanı Serdar Özer, Palladium AVM Müdürü Ayşen Yerşen, Allfett Pazarlama Müdürü Mert Samra ve Edox adına Semra Aydın verdiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!