"Sezon başları karar zamanı"

Güncelleme Tarihi:

Sezon başları karar zamanı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2013 11:47

Türk Telekom'un kaptanı Beşok, "Her sene başında basketbola devam edip etmemek konusunda bir karar vermem gerekiyor" dedi.

Haberin Devamı

Tecrübeli basketbolcu, yaptığı açıklamada, 38 yaşında olduğunu, her sezon başında da kariyeri adına bir karar almak zorunda kaldığını belirterek, "Her sene başında basketbola devam edip etmemek konusunda bir karar vermem gerekiyor. Bu sene başında 4-5 takımdan teklif geldi. Kendimi oynayabilecek seviyede hissettim ve devam etmeye karar verdim. Yönetim de kaptanlık, ağabeylik yapmamı istedi. Ben de kabul ettim. Takım içinde oyuncu olarak bana ne zaman ihtiyaç olursa, elimden gelenin en iyisini yapmaya hazırım" diye konuştu.

Ankara'da dördüncü yılını geride bıraktığını ve başkentin hem kendisi hem de ailesi için çok önemli olduğunun altını çizen Beşok, şöyle devam etti:

"Herkesin hayatta bazı artıları ve eksileri vardır. Ankara da benim için bir artıdır. Devam etme kararımda belki bu da etkili olmuştur bilmiyorum. Türk Telekom'da bir yandan oyunculuk kariyerime devam ederken, bir yandan da antrenörümüzle bazı konularda birbirimize yardımcı oluyoruz. Basketbolculuk benim için yeni bir tecrübe değil ama hem oyunculuk hem de hocaya yardım etmek yeni bir tecrübe. Sezon başında hocamızla oturup konuştuk. Neleri beraber yapabiliriz bunların kararını verdik. Transferler konusunda hocamızla fikir alışverişinde bulunduk. Hem saha içinde hem de dışında yapabileceklerimin en iyisini vermeye çalışıyorum."

Türk Telekom'un yaptığı yatırım

Hüseyin Beşok, Türk Telekom Spor Kulübü'nün takım ve yönetim bazında yeni bir yapılanmaya girdiği vurgulayarak, kurumun basketbola yaptığı yatırımın çok önemli olduğunu söyledi.

Sezon öncesinde antrenör Josip Vrankovic ile takım kimyası üzerine dikkatli bir çalışma yürüttüklerini söyleyen milli basketbolcu, "Transferleri yaparken birçok konuda özenli davrandık. Çok kaliteli Türk oyuncu grubuna sahibiz. Yabancı oyuncularımızın kalitesi de ortada. Henüz sezon başında ciddi sakatlık sorunları yaşadık. Bu da doğal olarak takımın kimyasını etkiledi. Beko Basketbol Ligi'nde takımlar bu sene ciddi yatırımlar yaptı. İddaa'nın devreye girmesiyle kulüpler önemli bütçelere ulaştı. Fenerbahçe Ülker, Anadolu Efes, Banvit ve Galatasaray Liv Hospital, ciddi büyük bütçelere sahip takımlar. Türkiye'deki yabancı oyuncu kalitesi de artmış durumda. Kaliteli ve zorlu bir sezon bizleri bekliyor" ifadelerini kullandı.

Türk Telekom olarak ilk hedeflerini Türkiye Kupası'nı kazanmak olarak belirlediklerini dile getiren Beşok, "Türkiye Kupası'nda ilk 8 takım arasına girmeyi başardık. Beko Basketbol Ligi'nde ise sezona iyi başlamadık. Bu nedenle Galatasaray Liv Hospital maçını kazanmak bizim adımıza çok önemliydi. Başarı her zaman ibreyi değiştirir. Önemli olan başarının devamlılığını getirebilmek. Türk Telekom'un basketbola yaptığı yatırımı, her şeyiyle mükemmel bir spor organizasyonu haline getirebilmek gerekiyor. Yönetimimiz de bize elinden gelen tüm desteği veriyor" diye konuştu.

"Vrankovic önemli bir basketbol adamı"

Türk Telekom kaptanı Beşok, antrenör Josip Vrankovic'in önemli bir basketbol adamı olduğunu ve başarılı olmak adına tüm mesaisini takıma verdiğini belirtti.

Vrankovic'in oyunculuğu bırakmadan önce kendisine karşı forma giydiğini hatırlatan Beşok, "Kendisi önemli bir basketbol adamıdır. Antrenörlük kariyerine yeni başladı sayılabilir. O da başarılı olmak için özveriyle çalışıyor. Çok çalışkan ve olumlu bir isim. Yönetimimiz de hocamızı destekliyor. Bu çok önemli bir unsur. Sporda başarılı olmak zorundasınız. Takımdaki herkes de bunun bilincinde. Türk Telekom olarak uzun vadede başarılı olacağımızı biliyoruz ama kısa vadede de başarıyı yakalamamız lazım. Alabildiğimiz kadar galibiyet alarak ileriye bakmamız gerekiyor. Kadroyu da her türlü aksiliği düşünerek geniş tuttuk. Bunu başarabilecek güçteyiz" şeklinde konuştu.

"Oyuncunun karakteri önemlidir"

Beşok, kendisi gibi çok deneyimli Kerem Tunçeri'nin takımın içinde yer almasının kendilerine her zaman bir artı katacağına inandığını ifade ederek, genç oyuncuların kendilerinden büyük tecrübeler kazanabileceklerini vurguladı. Kerem Turçeri'nin hem ağabey hem de oyuncu olarak takımdaki yerinin çok ayrı olduğunu ifade eden Beşok, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Kerem'in ve benim saha içinde olmamız genç isimler için bir avantaj. Sporculuk kariyeri dışında ortaya konan karakter de büyük önem arz ediyor. Sporcunun performansı değişiklik gösterebilir, bunda sakınca yok ancak bir oyuncunun karakteri çok önemlidir. Takımı kurarken buna da dikkat gösterdik. Türk oyuncularımız da yabancı oyuncularımız da çok düzgün insanlar. Takım içindeki aile ortamını yakalamak, takım olmak adına bunun böyle olması gerekiyor. Türk oyuncularla yabancıların uyumu gerçekten harika. Bu kriterler altında iyi bir kadroya sahibiz. Başarı da buna paralel olarak gelecektir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!