Seyircisiz koltuk kalmayacak

Güncelleme Tarihi:

Seyircisiz koltuk kalmayacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2011 14:30

Mersin Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç, 2013 Akdeniz Oyunları'nın hazırlıklarının sürdüğünü belirterek, gerçekleştireceğimiz seyirci projesi ile müsabakalarda boş koltuk kalmayacak” dedi.

Koç, İl Müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında, yapacakları çalışmalar ve 2013 Akdeniz Oyunları'nın hazırlık sürecine ilişkin bilgi verdi.

Göreve yeni atandığını anımsatan Koç, “Amacımız bizden önceki arkadaşımızın bıraktığı başarı çıtasını daha yukarıya taşımaktır. Bunun için vakit gözetmeksizin çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Yetenekli gençlerin spora kazandırılmasına yönelik çalışmalara ağırlık vereceklerini anlatan Koç, ayrıca hayata geçirecekleri bir takım uygulamalarla iş verimini artıracaklarını kaydetti.

Seyircisiz koltuk kalmayacak

Akdeniz Oyunları ile ilgili hazırlık sürecine de değinen Koç, şöyle devam etti:
'Bu kapsamda Mersin Üniversitesi'nde Akdeniz Oyunları ile ilgili Koordinasyon Merkezi kurduk. Ayrıca oyunlar ve tanıtımla ilgili kent merkezlerinde de birimler olacak. Akdeniz Oyunları ile ilgili genel koordinatörlüğün çalışmaları sürerken, biz de İl Müdürlüğü olarak bazı projeleri hayata geçireceğiz. Bunlardan birini 'seyirci projesi' oluşturuyor. Bunu da Erzurum'daki, Trabzon'daki ya da İzmir'deki uluslararası organizasyonlarda yaşanan seyirci sıkıntısının önüne geçmek için yapacağız. Bu organizasyonlardaki açılışlarda ya da müsabakalarda stat ya da salonlar tam kapasite dolmadı. Hayata geçireceğimiz seyirci projesi ile müsabakalarda boş koltuk kalmayacak. Alt yapısı bitmek üzere olan proje ile tüm okullardan her branşa ait seyirci alt yapısı oluşturacağız. Bunlar sınav kaygısı olmayan çocuklardan seçilecek ve 2013 Akdeniz Oyunları'nda tüm altyapıları ile hazır hale gelecek. Alkışın nerede yapılması gerektiğini, kuralları, sessizliği seçilen branşla ilgili her şeyi bilecek.”

24 okul 24 ülkeyi temsil edecek

Koç, bu projeyle bağlantılı olarak ayrıca 'Mini Olimpiyat' projesini de hayata geçireceklerini söyledi.

Bu kapsamda ilçelerden belirlenecek 24 okulun her birinin oyunlara katılacak 24 ülkeyi temsil edeceğini vurgulayan Koç, şunları kaydetti:
“Böylece oyunların tanıtımının yanı sıra olimpiyat kültürünü de geniş bir kesime aşılayacağız. Çünkü olimpik kültür şehre verilmezse sıkıntı doğar. Netice olarak seyirci ve Mini Olimpiyat Projesi ile Akdeniz Oyunları'nda önemli bir çalışmaya imza atmış olacağız.
Hedefimiz ayrıca kazanılacak tesislerin 2013 Akdeniz Oyunları'nda değil, oyunlardan sonraki süreçte de verimli şekilde kullanılmasıdır. Çünkü 2013'ün Temmuz ayında kimse kalmayacak. Bunun hesabını şimdiden yapmak zorundayız. Çalışmalarımızı buna göre yaparsak oyunlar bittiği gün bu tesisler dolu olmaya devam edecek. Hayata geçireceğimiz projelerle bunu büyük başaracağımıza inanıyorum.”

Mersin'in gelecekte sporun bir dalıyla öne çıkmak zorunda olduğuna işaret eden Koç, bunun da yapılacak ortak çalışma ile ortaya konulabileceğini ve herkesin bu konuda üzerine düşeni yapması gerektiğini sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!