Sessiz hazırlık

Güncelleme Tarihi:

Sessiz hazırlık
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2006 00:00

Milli Takımlar Teknik Sorumlusu Terim, yeni jenerasyonla yola devam edeceklerini belirtirken, "Hazırlık maçlarımızı dışarıda oynayacağız. Seyircisiz ortama alışmak için kendi aramızda sessiz maçlar da yapabiliriz" dedi.

MİLLİ Takımlar Teknik Sorumlusu Fatih Terim, Çek Cumhuriyeti ile yarın İzmir’de oynanacak maç öncesi düzenlediği basın toplantısında 2008 için yeni bir kuşakla yola çıktıklarını söyledi. Hakan Şükür, Tümer, Okan, Ümit Özat gibi oyuncuları kadroya almayan Terim şöyle dedi:

Deplasmanda oynayacağız

"Yeni bir jenerasyon var ve yola bu oyuncularla devam edeceğiz. Ancak puan maçlarında ihtiyaç duyulacak mevki olursa, şu anda kadroda yer almayan tecrübeli isimleri de aramıza davet edebiliriz. Milli Takım’ın kapısı kimseye kapanmaz. Bu çocuklardan çok ümitliyim. Oyuncu sıkıntısı yok, ama oynamama problemi var. Servet’i çağırırken kulüpteki antrenörüne mesaj verme amacı taşımadık. Kulübünde oynamamasını sorgulamıyoruz. Servet, Tolga ve Gökhan Zan diğerlerinden bir adım önde olduğu için kadroya alındı."

Terim, Fatih Tekke, Serhat, Nihat Kahveci, Hamit, İbrahim Toraman ve Selçuk’u sakat olduğu için kadroya almadığını vurguladı. Milli Takımlar Teknik Sorumlusu, Belçika Milli Takımı’nın davetini geri çeviren Önder Turacı’yla ilgili girişimleri sürdürdüklerini ifade etti.

Yeni bir döneme başlıyoruz

Eylül’e kadar sürecek olan hazırlık maçları serisinde 7-8 müsabakayı da yurt dışında yapacaklarını belirten Terim, "FIFA’dan gelen altı maçlık saha kapatma ve seyircisiz oynama cezası nedeniyle gruptaki 12 maçı da deplasmanda oynama ihtimalimizi öngörerek hazırlık maçlarını dışarıda yapacağız. Seyircisiz ortama alışmak için kendi aramızda sessiz maçlar da yapabiliriz. Yeni bir döneme başlıyoruz ve mental olarak hazırız" diye konuştu.

Ümit Milliler Manisa yolcusu

ÜMİT Milli Takım’ın Çek Cumhuriyeti’yle yarın saat 15.00’te Alsancak Stadı’nda oynamayı planladığı özel maçın Manisa 19 Mayıs Stadı’na alınması gündeme geldi. Alsancak Stadı’nda dün inceleme yapan Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Reha Kapsal, zeminin çok bozuk olduğunu belirterek, "Herhangi bir sakatlık yaşanmaması ve istediklerimizin sahaya daha iyi yansıtılabilmesi için karşılaşmayı, zemini daha düzgün olan Manisa 19 Mayıs Stadı’na kaydırabiliriz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!